Yllätykselliset hotellit -tiesitkö näistä?

Tänne rakennettiin aikoinaan vapaamuurarien temppeli. Nykyisin sitä käytetään yksityistilaisuuksiin.

Vuosien varrella hotelleja on tullut ja mennyt, ja monia niistä on kunnostettu ja muunneltu niin, että niiden salainen menneisyys on jäänyt unholaan. Toisinaan salaisuudet ovat löytyneet vasta vuosien päästä ja tuotu takaisin päivänvaloon. Hotels.comin® majoitusasiantuntijat ovat valinneet muutaman todellisen hotelliaarteen tutkittavaksi!

Andaz London Liverpool Street, Lontoo, Yhdistynyt kuningaskunta

Vuonna 1884 rakennettuun Andaz London Liverpool Street-hotelliin – entiseen Great Eastern Hoteliin – rakennettiin aikoinaan vapaamuurarien temppeli. Vuosien varrella temppeli kuitenkin muurattiin umpeen ja unohdettiin. Se löydettiin uudelleen vasta yli vuosisata myöhemmin 2000-luvulla, kun kunnostuksen yhteydessä huomattiin, että pohjapiirros ei täysin vastannut rakennusta. Nykyään hotellivieraat voivat varata temppelin yksityistilaisuuksia varten esimerkiksi kokouksiin, häihin tai illallisjuhliin.
Huoneet Andaz London Liverpool Streetissä alkaen 245 €/huone/yö*. Varaa osoitteessa Hotels.com.

Hotel Nacional de Cuba, Havanna, Kuuba

Valtion omistama Hotel Nacional de Cuba ehti isännöidä useita loistokkaita tilaisuuksia ennen Kuuban ohjuskriisiä. Kriisin aikana hotelli toimi Fidel Castron ja Che Guevaran päämajana heidän varautuessaan ilmaiskuun. Kuuban armeija rakensi hotellin alueelle juoksuhautoja ja tunneleita, joissa nykyään esitetään tietoa kriisistä.
Huoneet Hotel Nacional de Cubassa alkaen 180 €/huone/yö*.

Grotta Giusti, Monsummano Terme, Toscana, Italia

Grotta Giusti-hotellin alla sijaitsee keskiaikainen terminen luola. Luola löytyi vahingossa vuonna 1849, kun rakennusta kunnostavat työmiehet havaitsivat sakean höyryn nousevan maasta. Kiinteistön tuolloin omistanut italialainen runoilija Giuseppe Giusti piti löytöä maailman kahdeksantena ihmeenä. Nykyään Grotta Giustissa toimii ylellinen terminen kylpylä.
Huoneet Grotta Giustissa alkaen 230 €/huone/yö*.