Vuoden iskelmä Lauri Tähkän ”Mä en pelkää”

Tampere-talossa  järjestetty Iskelmä Gaala huipentui vuoden iskelmä -palkinnon julkistukseen. Kovatasoisessa sarjassa kuuntelijat äänestivät voittajaksi Lauri Tähkän kappaleen ”Mä en pelkää”.

Biisin tekijätiimiin kuuluvat Matti Mikkola, Ellinoora Leikas ja Timo Kiiskinen, joka palkittiin gaalassa myös Teoston vuoden musiikintekijä -palkinnolla.

Lauri Tähkä voitti gaalassa myös vuoden miesartisti -palkinnon.

Vuoden viihdyttäjä on Kaija Koo

Vuoden viihdyttäjä -palkinnon vei tänä vuonna Kaija Koo, joka myi syksyllä Hartwall Areenan täyteen kahtena peräkkäisenä iltana. Viihdyttäjä -palkinnon ovat aiempina vuosina voittaneet muun muassa Elastinen, Cheek ja Juha Tapio.

Pro Iskelmä -palkinnon sai tänä vuonna ohjaaja Annika Grof. Grof ohjasi Ylellä joulukuussa esitetyn, neliosaisen televisiosarjan Iskelmätarinoita, joka kuvattiin viime kesänä Himoksen Iskelmä Festivaaleilla. Sarjan tuotti Warner Bros Television. Pro Iskelmä myönnetään henkilölle, yhteisölle tai muulle taholle, joka on omalla työllään merkittävästi edistänyt kotimaista iskelmä- ja kevyen musiikin kulttuuria 2000-luvulla.

”Tv-sarja Iskelmätarinoita luo tunnelmallisen aikalaiskuvauksen suomalaisesta mielenmaisemasta ja festivaalielämästä. Tapa lähestyä on uusi, raikas ja häkellyttävän suora. Loppupeleissä ohjaajan taiteellinen näkemys vaikuttaa vahvasti siihen, minkälaiseksi dokumentin kerronnallinen kokonaisuus ja tunnelma muodostuvat. Tarina voi olla valmiiksi pureskeltu, musiikkidokumenttina sliipattu ja kiiltovahan tuoksuinen. Aito ja hyvä tarina ei kuitenkaan tarvitse kulisseja, joskus riittää yhden ihmisen tai kaveriporukan jaettu hetki. Koko sarjan voi kiteyttää yhden tarinan kertojan lauseeseen: “Maailma olisi parempi paikka, jos kaikilla olisi Iskelmäfestar fiilis,” perusteli Iskelmän toimituksesta koostuva raati palkintoa.

Kaikkien aikojen Iskelmä Gaala -tilastoja johtaa edelleen Juha Tapio 13 palkintoradiolla. Toisena kintereillä tulee Lauri Tähkä, jolle palkintoja on kertynyt 12. Iskelmä Gaalan palkinnot perustuvat tammikuussa Iskelmän nettisivuilla järjestettyyn vuosiäänestykseen, johon osallistui 25 000 kuuntelijaa.

Iskelmä Gaala -palkinnot

Vuoden iskelmä: Mä en pelkää Lauri Tähkä säv/san/sov: Timo Kiiskinen, Matti Mikkola, Ellinoora Leikas
Vuoden naisartisti: Jenni Vartiainen
Vuoden miesartisti: Lauri Tähkä
Vuoden yhtye: Haloo Helsinki!
Vuoden viihdyttäjä: Kaija Koo
Vuoden albumi: Juha Tapion Kuka näkee sut
Pro Iskelmä -palkinto: Ohjaaja Annika Grof, Iskelmätarinoita
Vuoden Musiikintekijä: Timo Kiiskinen