Viron matkailu avautuu – odotukset korkealla

Vapaa-ajan matkustamisen lipunmyynti m/s Finlandialle ja m/s Finbo Cargolle on avattu ja laivat siirtyvät normaaliaikatauluun. Eckerö Line uskoo Viron ja Baltian maiden olevan erityisen suosittuja tänä kesänä.

Hallituksen tänään muuttuneet suositukset vapaa-ajan matkustamiseen Suomen ja Viron ja muiden Baltian maiden välillä avaavat poikkeustilassa olleen laivamatkailun ja turismin maiden välillä.

-Viro on turvallinen kohde lähimatkailuun ja esimerkiksi ravintola- ja hotellipalvelut ovat olleet maassa auki jo toukokuun alusta lähtien. Lisäksi Viron kautta suomalaisille avautuu muidenkin Baltian maiden matkailuelämykset. Hienoa, että suomalaiset pääsevät nyt nauttimaan näistä, kertoo Eckerö Linen toimitusjohtaja Taru Keronen.

Haaga-Helian ja TAK Oy:n toteuttaman, koronavirusepidemian vaikutuksia matkailuun selvittäneen tutkimuksen mukaan Viro on suomalaisten toiseksi suosituin matkakohde tänä kesänä heti kotimaan matkailun jälkeen.

-Vapaa-ajan matkustaminen Viroon ei ole ollut kiellettyä, mutta luonnollisesti suomalaiset ovat noudattaneet hallituksen suositusta välttää ulkomaanmatkailua. Uskomme, että suomalaisten matkailu Viroon ja Baltiaan on erittäin suosittua tänä kesänä, Keronen kertoo.

Laivoilla matkustajien ja henkilökunnan turvallisuudesta pidetään huolta tarkoilla poikkeusjärjestelyillä.

-Työmatkaliikenne avautui jo kuukausi sitten ja silloin voimaan tulleet kattavat hygienia- sekä turvallisuuskäytäntömme ovat osoittautuneet toimiviksi. Laivoilla pystytään pitämään huolta riittävästä matkustusväljyydestä ja nauttimaan matkailusta, Keronen kertoo.