Viihtyisiä vankiloita – haluatko kokeilla?

Långholmen Hotel toimi vankilana vuosina 1724 - 1975. Hotellin vieraat pääsevät tutustumaan historiaan vankilamuseossa.

Oletko koskaan miettinyt, millaista olisi yöpyä vankilassa? Oikaise hieman ja varaa yöpyminen entisessä vankilassa, joka on muutettu rauhan tyyssijaksi – menneisyyttä unohtamatta tai sivuuttamatta.

Hotels.comin® majoitusasiantuntijat ovat koonneet sinulle listan viihtyisistä vankiloista, joissa majoittuminen on ehdottomasti pikemminkin palkinto kuin rangaistus. Tässä muutamia vaihtoehtoja läheltä ja vähän kauempaa.

Malmaison Oxford, Oxford, Yhdistynyt kuningaskunta

Malmaison Oxford -hotellin rakennuksella on villi historia, joka ulottuu yli 900 vuoden taa. Se rakennettiin vuonna 1071 Oxfordin linnan viereen alun perin normannien linnoitukseksi. Vuosien saatossa yhteiskunnalliset levottomuudet, muutokset poliittisissa mielipiteissä ja laiminlyönnit johtivat siihen, että viktoriaanisella ajalla linnaa laajennettiin. Rakennus toimi vankilana vuodet 1888–1996, minkä jälkeen se muutettiin hotelliksi.

Huoneet Malmaison Oxfordissa alkaen 145 €/huone/yö

Hotel Katajanokka, Helsinki, Suomi

Aivan Helsingin sydämessä sijaitsevan Hotel Katajanokan tiloissa toimi alun perin Helsingin lääninvankila, joka avattiin vuonna 1837 ja suljettiin vasta vuonna 2002, kun vankilatoiminta siirrettiin Vantaalle. Rakennusta remontoitiin useiden vuosien ajan, ja nykyinen luksushotelli avasi ovensa vuonna 2007.

Huoneet Hotel Katajanokassa alkaen 90 €/huone/yö.

The Liberty Hotel, Boston, Yhdysvallat

Nykyisin The Liberty Hotelina tunnettu rakennus valmistui vuonna 1851 ja toimi vuoteen 1990 asti pahamaineisena Charles Street Jail -vankilana. Paikan luultavasti tunnetuin vanki oli Malcolm X. Vankila oli tunnettu kahdeksankulmaisesta, 27 metriä korkeasta pyörösalistaan, jonka avulla vangit oli helppo erotella toisistaan sukupuolen ja rikoksen perusteella. Sali on Liberty Hotelin arkkitehtuurinen kulmakivi vielä tänäkin päivänä.

Huoneet The Liberty Hotelissa alkaen 149 €/huone/yö.

Långholmen Hotell, Tukholma, Ruotsi

Keskeisellä paikalla sijaitsevalla Långholmenin saarella on yli tuhatvuotinen, rikas ja kiehtova historia. Paikan vankilatoiminta aloitettiin vuonna 1724, kun ensimmäiset naisvangit saapuivat saarelle. Vuosien saatossa vankilaa laajennettiin, mutta lopulta se sulki ovensa vuonna 1975. Tänä päivänä Långholmen Hotellin vieraat voivat tutustua vankilan elinoloja ja asukkaita esittelevään vankilamuseoon.

Huoneet Långholmen Hotelissa alkaen 120 €/huone/yö.

Hinnat ovat esimerkkihintoja.