Verestä vappumuistoja – nappaa ystävät mukaan

Jyväskylän sydämessä sijaitseva Hotelli Verso.

Jokaisella Suomen yliopistokaupungilla on omat vappuperinteensä, joihin kuuluu esimerkiksi kevätkuoro, lakitus, ystävien tapaaminen sekä kuplajuoma ja brunssit. Kokoa siis ystävät yhteen luomaan uusia juhlaperinteitä matkustamalla johonkin suurimmista yliopistokaupungeista. Hotels.comin® majoitusasiantuntijat ovat listanneet houkuttelevia majoitusvaihtoehtoja vappuhurjasteluun.

Oulu: Lapland Hotels Oulu

Pohjoinen Oulu tarjoaa laajan valikoiman vappuohjelmaa, ja monet vanhat opiskelijat palaavatkin vuosittain verestämään juhlintamuistojaan. Vappuohjelma riippuu kevään etenemisestä; jos meri on yhä jäässä, fuksit pulahtavat avantoon; jos meri on jo sula, kisaillaan kirkkovenesoudussa.

Aivan kaupungin sydämessä sijaitseva Lapland Hotels Oulu tarjoaa täydellisen majoituksen vappulomailuun. Hotellin 160 huonetta ja sisäuima-allas tarjoavat ihanan hengähdystauon juhlinnan lomaan. Huoneet Lapland Hotels Oulussa alkaen 122 €/huone/yö.* Lisätietoa löydät osoitteesta Hotels.com.

Turku: Centro Hotel Turku

Juhlista kevään saapumista osallistumalla Taidemuseonmäen lakitukseen vappuaattona, ja jatka juhlahumua vielä seuraavana päivänä Vartiovuorenmäen vappupiknikillä. Lähes kaikki opiskelijajärjestöt osallistuvat tapahtumiin, joten ne ovat oiva tilaisuus muistella kaiholla opiskeluaikoja.

Vartiovuorenmäen lähellä sijaitseva Centro Hotel Turku on aivan juhlinnan sydämessä. Hotellissa on 62 huonetta, kaksi saunaa, kuntosali sekä juhlatunnelman herättelyyn sopiva aulabaari. Huoneet Centro Hotel Turussa alkaen 109 €/huone/yö.*

Helsinki: Hotel Indigo Helsinki – Boulevard

Suunnista vappuaattona Havis Amandan patsaalle vapun lähtölaskentaan. Opiskelijat läheltä ja kaukaa saapuvat paikan päälle, ja voit itsekin verestää opiskelumuistoja. Majoitu Hotel Indigo Helsinki – Boulevardissa, niin varmistat hyvät yhteydet Mantan lakitukseen sekä Kaisaniemen ja Kaivopuiston vappupiknikeille. Hotelli sijaitsee vain muutaman minuutin kävelymatkan päässä tapahtumista. Hotellin 120 huonetta, kuntosali ja aulabaari tarjoavat mukavaa majoitusta vapputapahtumien välissä.

Huoneet Hotel Indigo Helsinki – Boulevardissa alkaen 109 €/huone/yö.*

Jyväskylä: Hotelli Verso

Jyväskylässä koko vappua edeltävä viikko on täynnä opiskelijarientoja ja -toimintaa, ja aattona vappukansa kokoontuu Kirkkopuistoon lakittamaan Minna Canthin patsaan. Perinteinen Harjun piknik järjestetään vappupäivänä.

Jyväskylän sydämessä sijaitseva, 128 huonetta käsittävä Hotelli Verso on täydellinen kaupunkilomakohde. Hotellin ravintola Silmu käyttää ainoastaan paikallisia raaka-aineita, ja ravintola on yhtä lailla hotellivieraiden kuin paikallistenkin suosiossa. Täydellinen valinta nälkäiselle vieraalle! Huoneet Hotelli Versossa alkaen 97 €/huone/yö.*

Tampere: Lillan Hotel Café Butik

Tampereella vapunviettoon kuuluu monia erilaisia kulttuuritapahtumia ja -aktiviteetteja, joten kaupunki on hyvä kohde koko perheelle. Konsulinsaaren Kultakutri-veistoksen lakituksen yhteydessä on luvassa vapun kohokohta, perinteinen teekkarikaste. Vuonna 1966 alkaneeseen perinteeseen kuuluu, että ensimmäisen vuoden opiskelijat pulahtavat jääkylmään järveen.

Viihtyisä boutique-hotelli Lillan Hotel Café Butik sijaitsee kävelymatkan etäisyydellä vappuriennoista. Hotellissa on 5 huonetta, ja hotellin kahvilan itsetehdyt herkut ovat täydellinen virkistys juhlien jälkeen. Huoneet Lillan Hotel Café Butikissa alkaen 165 €/huone/yö.*

*Esimerkkihintoja