Varaslähtö kesään – 5 syytä matkustaa keväällä

Turkin Antalyan rannikko on toiseksi suosituin kevätkohde heti Kanariansaarten jälkeen. Kuva:TUI

Miellyttävämpi ilmasto, alhaisempi hintataso ja luonnon puhkeaminen kukkaan – siinä vain muutamia syitä miksi keväällä on järkevää suunnata lomalle etelään. TUI listasi syitä miksi keväinen lomailu on kasvattanut suosiotaan.

Lempeää lämpöä

Keväisin monissa kohteissa ilmasto on miellyttävämpää kuin keskikesän paahtavassa auringossa. Esimerkiksi Kreikan kohteissa lämpötila kipuaa toukokuussa jo 24 asteen tuntumaan ja aurinko lämmittää mukavasti. TUIn lämpötilaoppaasta näet kätevästi eri lomakohteiden sään huhtikuussa ja toukokuussa.

Luonto on kauneimmillaan

Kun Suomessa kevät etenee hitaasti ja kotipihan kukkapenkit ovat vielä jäässä, monien lomakohteiden puutarhoissa ja puistoissa pääsee ihastelemaan jo tuoretta kukkaloistoa. Esimerkiksi Kreetan kasvititeellinen puutarha on keväisin kauneimmillaan, kun kirsikkapuut kukkivat.

Vältä ruuhkat

Keväisin, kun koulujen lomat eivät ole vielä alkaneet, kohteissa on väljempää. Nähtävyyksiin ei ole jonoja, suosikkiravintoloista saa helpommin pöydän ja aurinkotuoleistakin on varaa valita rannoilla ja uima-altailla.

Alhaisempi hintataso

Lomailu sesonkiaikojen ulkopuolella on luonnollisesti myös edullisempaa. Huhti- ja toukokuussa lomamatkan voi löytää selvästi edullisemmin kuin kesäkuukausina. Ehkä matkabudjettiin mahtuu tällöin myös all inclusive, korotettu huoneluokka tai vaikkapa ylellinen swim up -huone.

Pääsiäisen kaupunkilomat

Pääsiäisen vapaapäivät mahdollistavat monelle pidennetyn viikonlopun. Silloin kannattaakin suunnata lyhyellä lennolla johonkin Euroopan kaupunkikohteista. Esimerkiksi Roomassa, Prahassa ja Berliinissä järjestetään kivoja pääsiäismarkkinoita – ja aurinkokin lämmittää huhtikuussa jo mukavasti.

TUIn varatuimmat kevätkohteet TOP5

Kanariansaaret
Antalyan rannikko
Rodos
Kreeta
Egypti