Turkin matkailu vahvassa kasvussa

Kun suomalaiset katsovat matkailukarttaa, yhä useamman sormi asettuu Turkin kohdalle. Nettimatkatoimisto ebookersilla lento- ja hotellipaketteja Turkkiin on varattu tänä vuonna (tammi-kesäkuu) 40 prosenttia enemmän kuin vuotta aikaisemmin. Turkin suosiota kirittää Turkin liiran romahdus, joka on tehnyt Turkista turisteille aikaisempaa edullisemman, mutta ebookersin viestintäpäällikön Claudia Parkerin mukaan Turkin suosion taustalta löytyy myös paljon muuta kuin edullisuus.

-Monipuolisuus. Turkki on kulttuurimatkailijalle ehtymätön aarreaitta, mutta sillä on tarjota myös Välimeren parhaisiin lukeutuvat aurinkorannat. 3,5 tunnin suora lento Helsingistä Istanbuliin on houkutteleva, sanoo Parker.

Turkin ainutlaatuisuus perustuu sen historialliseen sijaintiin idän ja lännen välissä. Tämä materialisoituu erityisesti maan pääkaupungissa Istanbulissa, joka on maailman ainoa kahdessa maanosassa sijaitseva kaupunki. Istanbulin lävitse kulkee Euroopan ja Aasian raja. Istanbul tunnettiin myös Itä-Rooman eli Bysantin valtakunnan pääkaupunkina yli tuhannen vuoden ajan.

-Istanbul on koko maailman mittakaavassa ainutlaatuinen kulttuurikaupunki, mutta sen lisäksi Turkilla on vaikkapa sellaisia pakko-nähdä-ennen-kuolemaa-kohteita kuin Pamukkalen uskomattomat kalkkikivialtaat , sanoo Parker.

Takuuvarman kulttuuri- ja aurinkoloman lisäksi Turkki taipuu myös aktiivilomakohteeksi.

-Turkissa on hyvät golfkentät ja vaihteleva maasto vaeltamisesta kiinnostuneille, sanoo Parker.

Turkin matkailun sesonki on Välimeren maiden tapaan huhti-lokakuussa, mutta Parkerin mukaan Turkkia kannattaa pitää mielessä myös sesongin ulkopuolella.

-Sesongin ulkopuolella matkustava nauttii entistä edullisimmista hinnoista ja maassa on eri tavoin kiinnostava ilmapiiri ilman turisteja.

Suomalaisten suosikkikohteet Turkissa

1 Alanya

2 Istanbul

3 Antalya

4 Side

5 Marmaris

6 Belek

7 Manavgat

8 Kemer

9 Kusadas

10 Cesme

Turkin väkevä kasvu on ollut otsikoissa tänä vuonna useamman kerran.  Finnair ilmoitti syyskuussa lentävänsä Alanyan Gazipasaan ympäri vuoden. Pitkän tauon jälkeen Turkkin etelä-rannikolle pääsee suoralla lennolla myös talvella.