TOP 7 -kohteet Tallinnassa koko perheelle

Oikea sukellusvene Tallinnan Lentosatamassa. Kuva: Aron Urb

TOP 7 -kohteet ovat paitsi maailmanluokan nähtävyyksiä, myös täysin ilmaisia tai hyvin edullisia Tallinn Cardin haltijoille. Vieraile niissä kätevästi, lompakkoa rasittamatta ja ilman stressiä! Yhdellä aikuisten Tallinn Cardilla nähtävyyksiä katselee ilmaiseksi kaksi alle 7-vuotiasta lasta. 17-vuotiaiksi saakka lapsille ja nuorille on voimassa myös omat erityisalennuksensa.

TOP 7 kohteet valitsi asiantuntevasti VisitTallinn.

Kiek in de Kökin linnoitusmuseo

Mikäli lapsesi pitää keskiaikaista linnoista, kiipeilee mielellään torneissa ja seikkailee maanalaisissa tunneleissa, hän villiintyy Kiek in de Kökin linnoitusmuseossa. Keskiaikaisen tykkitorni Kiek in de Kökin näyttelyt kertovat Tallinnan puolustuksesta vuosisatojen kuluessa. Jyrkkien portaiden vuoksi linnoitusmuseon torneja ja tunneleita suositellaan yli 7-vuotiaille lapsille.

Keksintötehdas Proto

Keksintötehdas Proto yhdistää toisiinsa virtuaalitodellisuuden, tieteen ja fantasian. VR-lasien ansiosta Noblessnerin historiallisessa valimossa heräävät henkiin vuosisatojen takaiset tieteen suursaavutukset, joissa riittää opettavaista ja interaktiivista koettavaa koko perheelle. Virtuaalikokemus alkaa pienellä opastuksella ja se soveltuu aivan kaikille keksintötehtaan vieraille.

Lentosatama

Lentosatamassa on paljon koettavaa niin lapsille kuin aikuisillekin. Esillä on veneitä, jahteja. ihka oikea 1930-luvun sukellusvene, 100-vuotias höyryjäänmurtaja, merilentokone, miinoja, kanuunoita ja paljon muuta. Museon piha-alueella on myös hyvä lasten leikkipuisto.

Maarjamäen kartano – Viron historiallinen museo

Maarjamäen kartanon näyttely Vapaa maani vie interaktiiviselle matkalle sadan vuoden takaisesta ajasta ja Viron synnystä aina nykypäivään saakka. Hauskassa ja opettavaisessa Lasten tasavallassa lapset voivat rakentaa myös oman maansa. Maarjamäen linnan puistossa sijaitsevat myös leikkipuisto sekä Viron elokuvamuseo, jossa voit kurkistaa elokuvamaailman kulisseihin.

Tallinnan TV-torni

314 metriä korkea Tallinnan TV-torni on koko Viron korkein rakennus. Upeiden näköalojen lisäksi tornissa on paljon muutakin kiinnostavaa. Esimerkiksi tornin 21 kerroksessa on esillä genetiikkaa käsittelevä näyttely, joka kertoo ihmeellisestä ihmisestä. Näyttely vie kauas menneisyyteen, katsoo syvälle sisimpäämme ja luo luottavaisen katseen tulevaisuuteen.

Energian oivalluskeskus

Energian oivalluskeskus on vanhassa voimalaitoksessa sijaitseva tiedekeskus, jonka tavoitteena on innostaa lapsia tieteen pariin. Keskuksessa on yli sata näyttelyesinettä, joiden avulla lapset voivat tuottaa sähköä, luoda erilaisia ääniä, osallistua avaruusseikkailuun ja paljon muuta.

Super Skypark

Super Skypark on koko perheen sisäviihdekeskus T1 Mall of Tallinn -kauppakeskuksessa. Super Skyparkista löytyy muun muassa Euroopan suurin trampoliinialue sekä kiipeilylinnake liukumäkineen. Myös perheen pienimmille on oma turvallinen leikkialueensa. Super Skyparkin naapurissa sijaitsee tiedekeskus SkyLab, jossa jokainen voi omin käsin tutkia tieteen ja teknologian ihmeitä.
Kuva: Aron Urb