Tel Avivin parhaat palat 48 tunnissa

Tel Aviviin, yhteen Lähi-idän dynaamisimmista kaupugeista, joka isännöi tämän vuoden Euroviisuja 14.–18. toukokuuta. Kaupungin runsas viihdetarjonta, pitkät rannat ja erinomaiset ostosmahdollisuudet tarjoavat jotain kaikille. Kerromme parhaat yökerhot, ravintolat, markkinat ja kaupat.

Päivä 1:

Aamiainen Jaffassa

Jaffan kaupunki ja sen satama mainittiin jo Raamatussa. Nykyisin satamatoiminta on hiljentynyt, ja sen sijaan kävijöitä houkuttevat alueen kirpputorit. Aloita päiväsi aamiaisella Café Puaassa, jossa tarjoillaan israelilaista, irakilaista ja turkkilaista aamiaista. Lähde tutkimusretkelle Jaffan vanhoihin kortteleihin ja kujille. Sen jälkeen voit siirtyä HaPisga Garden -puistoon nauttimaan upeista näkymistä Tel Avivin rannikolle.

Lounas Tel Avivin suurimmalla torilla

Mausteita, vaatteita, hedelmiä ja kaikkea siltä väliltä – Carmelin torilta löydät lähes kaiken tarvitsemasi. Vilkas tori on elämys kaikille aisteille. Sinne voit mennä mihin aikaan päivästä tahansa, mutta kannattaa pistäytyä lounaalle. Käynnin arvoinen on esimerkiksi Hummus HaCarmel, jossa tarjottava hummus on parasta laatua. Käy myös Shukshukassa ja kokeile toista tunnettua Lähi-idän ruokalajia shakshukaa, jossa kananmunat uppopaistetaan maukkaassa tomaattikastikkeessa ja tarjoillaan fetajuuston kera. Jos haluat ruokajuomaksi olutta, pistäydy Beer Bazaarissa, johon on kokoontunut 20 mikropanimoa. Yhteensä niissä on tarjolla yli 100 eri olutmerkkiä.

Taide ja arkkitehtuuri

Israelin suurin taidemuseo Tel Aviv Museum of Art sijaitsee puolen tunnin kävelymatkan päässä Carmelin torilta. Se on ehdoton käyntikohde kulttuurin ystäville. Matkalla voit kulkea White City -alueen halki. Se kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin ja koostuu 4 000 rakennuksesta, jotka edustavat tänä vuonna 100-vuotisjuhliaan viettävää Bauhaus-arkkitehtuurityyliä. Koko perhe viihtyy Yaakov Agam Museum of Art -museossa, jonka taide kiehtoo niin lapsia kuin aikuisiakin. Museossa esitellään monia Agamin leikkisiä taideteoksia. Se sijaitsee aivan Tel Avivin ulkopuolella.

Vegaaneille

Tel Avivissa vegaanimatkailijat eivät varmasti näe nälkää. Kaupunki tunnetaan maailman vegaanipääkaupunkina, eikä syyttä. Upeiden vegaaniravintoloiden lisäksi soija- ja mantelimaito sekä kasvispohjaiset ruoat kuuluvat vakiotarjontaan. Paikallisen keittiön aarteet, hummus ja falafel, ovat vegaanisia ruokalajeja.

Drinkit ja viihde

Tel Avivin yöelämä on aina vilkasta, ja baareja on valtavasti. Ilta kannattaa aloittaa hyvien ystävien seurassa Port Saidissa, jonka vilkkaassa ympäristössä tarjoillaan israelilaisia ruokalajeja pienellä twistillä. Port Saidin on perustanut sama keittiömestari, joka on tunnettujen Miznon- ja Eyal Shani -ravintoloiden taustalla. Myös ne ovat käynnin arvoisia. Päätä ilta drinkeillä Lähi-idän parhaaksi baariksi kutsutussa Imperial Coctail Barissa. Ulkopuolelta kuluneelta hotellilta näyttävässä rakennuksessa tarjoillaan Israelin parhaat cocktailit.

Päivä 2:

Tel Avivin paras brunssi

Jos illanvietto venyi pitkälle, päivä on hyvä aloittaa maailmanluokan brunssilla. Bellboy Bar tai Herzl 16 ovat täydellisiä valintoja toisen päivän aloittamiseen. Bellboy Barissa reilun brunssin kanssa tarjoillaan Tel Avivin parhaita cocktaileja jännittävässä retroympäristössä. Herzl 16:ssa brunssia puolestaan tarjoillaan trendikkäässä ympäristössä, jossa DJ viihdyttää kävijöitä jo lounasajasta lähtien.

Rannat keskellä kaupunkia

Kaikki Tel Avivin 13 rantaa ovat yleisiä ja ilmaisia. Niistä löytyy paljon koettavaa. Rantaviiva on 14 kilometrin pituinen, ja Tel Avivin lähes aina hyvässä säässä rantakäynti on ehdoton kokemus. Kysymys kuuluukin, minkä rannan valitset? Hilton Beach valittiin äskettäin vuoden parhaaksi HLBT-rannaksi. Toinen hyvä vaihtoehto on Gordon Beach, joka on yksi Tel Avivin suosituimmista rannoista. Jos etsit rauhallisempaa tunnelmaa ja paikallisväestöä, suosittelemme Geula Beachia. Rannan läheisyydessä on paljon baareja ja ravintoloita. Kokeile Tel Avivin satamassa sijaitsevaa Kitchen Marketia tai Alma Beachilla olevaa Manta Rayta. Kilometrien pituisella rannalla voit rentoutumisen lisäksi saada hien pintaan. Hanki rantatreenipassi ja hyödynnä alueella toimivien ammattimaisten valmentajien ohjaus.

After beach ja kulinaristiset seikkailut

Tel Aviv on saanut vaikutteita koko maailmasta, joten ravintoloissa on paljon valinnanvaraa. Mezcal on yksi kaupungin parhaista meksikolaisista ravintoloista. Siellä tarjoillaan aitoja meksikolaisia makuja ja eksoottisia ruokalajeja, kuten tamalia ja chimichangoja. Myös juomalistalta löytyy meksikolaisia drinkkejä. OCD tarjoilee todellisen kulinaristisen elämyksen. Ravintola on yksi Tel Avivin suosituimmista. Keittiötä johtaa keittiömestari Raz Rahav, jonka arvostettu Gault & Millau valitsi vuonna 2018 vuoden kokiksi.

Asuminen ja aktiviteetit Tel Avivissa

Kuten monissa muissa kaupungeissa, myös Tel Avivissa Airbnb on kätevä asumisratkaisu. Sen avulla pääset myös näkemään, kuinka paikalliset asuvat. Tel Avivissa on kuitenkin myös paljon erihintaisia ja -tyylisiä hotelleja. Norman on yksi Tel Avivin puhutuimmista luksushotelleista. Se sijaitsee keskeisellä paikalla lähellä Rothschild Boulevardia. Hotellissa on altaalla varustettu kattoterassi, kuntosali ja terveysosasto. Toinen tunnettu hotelli on The Setai, joka toimi aiemmin vankilana ja poliisiasemana ottomaanien valtakunnan aikana. Nykyisin se on urbaani ja ylellinen hotelli, josta on upeat näköalat.

Lähde: Israelin Valtion Matkailutoimisto