Suomalaisista futisfaneista suuri osa kaipaa omaa aikaa

Eric Cantona kertoo tuntojaan. Katso myös Video.

Yli 6 000 futisfania kattava uusi tutkimus osoittaa, että pandemiarajoituksista johtuen kolmasosa (34 %) suomalaisista ei ole saanut pandemian aikana vähintään 30 minuuttia päivittäistä omaa aikaa. Tästä johtuen keskivertosuomalainen toivoisi itselleen 145 minuuttia omaa aikaa joka päivä. Neljä viidestä (81 %) toivoisi voivansa viettää illan itsekseen.

Hotels.comin® majoitusasiantuntijat ovat koonneet listan Suomen ylellisimmistä hotelleista, joihin vieraat voivat paeta nauttimaan pehmeistä kylpytakeista, isoista televisioista, muhkeista sängyistä ja ennen kaikkea rauhasta ja hiljaisuudesta.

Eric Cantona mukana kampanjassa

Uusi tutkimus on julkaistu osana Hotels.comin uutta Euroopan-kampanjaa, jonka yhteydessä lanseerattiin Ei saa häiritä -sviitit yhdessä Eric Cantonan kanssa. Kampanja on suunniteltu erityisesti futisfaneille, jotka haluavat paeta nauttimaan UEFA:n Mestarien liigan finaalilähetyksestä upeassa hotelliympäristössä, rauhassa ja ilman keskeytyksiä. Yhdeksän hotellia osallistui kampanjaan ja tarjosi rajoitetun määrän sviittejä futisfaneille, jotka halusivat rentoutua vuoden 2021 Mestarien liigan finaaliottelun parissa.

Eric Cantona kertoo videolla, miksi oma aika on jalkapallofaneille niin tärkeää UEFA:n Mestarien liigan finaalipelin aikaan: https://youtu.be/Rg5_uvhQhbo

-Elämä on täynnä häiriötekijöitä, ja pandemiasta johtuva kotona jumittaminen on vain pahentanut tilannetta. Meillä ei ole tarpeeksi tilaa tai aikaa itsellemme – ainakaan Cantonan perheessä!
-Minulla ei ole edes 90 minuuttia aikaa itselleni, jotta voisin katsoa jalkapalloa! Häiriötekijät ovat pahasta, keskittyminen hyvästä. Siksi olemmekin kehittäneet Ei saa häiritä -huoneet, joissa voit viimeinkin katsoa futista rauhassa ilman keskeytyksiä. Rentoudu ja anna pelin kulkea, Eric Cantona sanoo.

-Me kaikki tiedämme, miten vaikeaa pandemian aikana on ollut löytää ‘omaa aikaa’. Kun havaitsimme, että yli kolmasosa jalkapallofaneista ei ole voinut katsoa lempiurheiluaan ilman jatkuvia keskeytyksiä, halusimme tarjota suomalaisfaneille mahdollisuuden viettää yhden illan rauhassa katsellen kauden (luultavasti) tärkeintä ottelua, Emma Tagg, Hotels.comin Senior Global Brand Communications Manager kommentoi.

Tutkimuksesta kävi myös ilmi, että yli puolet (59 %) suomalaisista haluaisi varata hotellihuoneen paetakseen pandemiaelämäänsä, ja lähes kaksi kolmesta (62 %) haluaisi vain katsoa lempiohjelmaansa omassa rauhassa. Keskimäärin suomalaiset olisivat valmiita maksamaan 88 € yhdestä yöstä omaa rauhaa poissa kotoa.

Pandemian aikana oma aika entistä tärkeämpää

Yli kolmasosa (36 %) suomalaisista sanoo, että pandemian aikana keskeytyksiä on tavallista enemmän, ja sama määrä vastaajia kertoo kärsivänsä häiriötekijöistä joka ikinen tunti valveillaoloaikanaan. Yleisimmät häiriötekijät ovat kumppani (49 %), lapset (37 %), koirat (23 %) ja kissat (19 %).

Muita keskeytysten syitä ja omaa aikaa vähentäviä tekijöitä ovat oven avaaminen verkkokaupan toimituksille (18 %), etätyöt (34 %) ja lasten auttaminen läksyissä (20 %). Harrastukset, kuten jalkapallon katselu (43 %), lukeminen (32 %), ruoanlaitto (36 %) ja nikkarointi (18 %), ovat kaikkein alttiimpia keskeytyksille.

Puolet suomalaisista (50 %) uskoo, että laadukas oma aika on pandemian aikana entistäkin tärkeämpää, ja 59 % vastaajista myöntää muuttuneensa ärtyisämmäksi sen vuoksi, että oma aika on kortilla. 54 % suomalaisista kertoo lähteneensä oman ajan toivossa kävelylle tai jopa esittäneet jatkavansa työntekoa (19 %).