Show’n ja juhlavan illallisen kabaree Tallinnassa

Starlight Cabaret, ravintola Merineitsi, Sokos Hotels Tallinn.

Starlight Cabaret’n ainutlaatuinen show Viru-hotellissa on vain parin tunnin matkan päässä

Näyttävä, sorjien säärien, tarttuvien kappaleiden ja glamourin täyttämä kabaree on nykypäivän suomalaisyleisölle harvinaista herkkua. Aikoinaan äärimmäisen suosittua viihdemuotoa on kuitenkin tarjolla yllättävän lähellä Tallinnassa. Kahden tunnin laivamatkan päässä värikäs ja vauhdikas kabaree elää ja voi hyvin. Starlight Cabaret viihdyttää Viru-hotellin ravintola Merineitsissä jo kymmenettä vuotta.

Virossa kabaree on aina ollut suosittu tapa juhlia yhdessä pitkän kaavan mukaan. Maan vahva esitystraditio on mahdollistanut sen, että show’n ja illallisen yhdistävään iltaan saavutaan juhlavasti pukeutuneina viihtymään koko suvun, liikekumppanien tai ystävien kesken.

Forever Young -esitys kunnianosoitus Virolle

Starlight Cabaret -ensemble on esiintynyt loppuunmyydyille katsomoille Viru-hotellin Merineitsi-salissa jo kymmenen vuotta. Esiintyjäryhmä koostuu maan parhaimmistosta; lavalle nousee televisiosta tuttuja solisteja ja Eesti Tantsuagentuur -tanssikoulun kabareeryhmän tanssijat. Tämän kauden Forever Young -show on kunnianosoitus sata vuotta täyttäneelle Viron tasavallalle ja se sivuaakin Viron historiaa. Kolmiosaisessa esityksessä kuullaan klassisten kabaree-numeroiden ohella musiikkia polkasta rockiin, tanssinumerot vaihtelevat baletista hip hopiin. Esitysten ohjauksesta vastaa Kristjan Kurm.

Illallismenu on talon keittiömestarin Margus Tammperen suunnittelema. Jokaisen esityskauden alussa paljastettava ruokalista on yllätyksellinen yhdistelmä virolaisia herkkuja ja makuja maailmalta. Viinisuosituksista Merineitsin makusinfonialle vastaavat Viron parhaat sommelierit.
Illallisen ja esityksen yhdistävä kokonaisuus alkaa aina lasillisilla kuohuvaa. Niin kabaree-esitys, kuin illan à la carte -ateria koostuvat kolmesta osasta. Ruokailu ja esitys on rytmitetty siten, että molempiin saa keskittyä rauhassa. Tarjoilijatkaan eivät liiku salissa esityksen aikana.
Kabaree on aina kuulunut ravintoloihin, baareihin ja yökerhoihin, sillä aikanaan esitysten ohella yleisöä veti paikalle julkinen tila, jossa saattoi tavata toisia ja samalla syödä, juoda ja tupakoida. Viihdemuotona kabaree yhdistää laulua, tanssia, komediaa ja teatteria, aivan kuten Starlight Cabaret sen tekee tänäkin päivänä.

Kabareella on poikkeuksellisen voimakas historia Virossa

Laji saapui maahan 1800-luvun lopussa meren yli Saksasta. Virolainen kabaree ei olekaan saanut vaikutteita niinkään Ranskasta, Punaisen myllyn tai Lidon henkeen. Virossa näkyy saksalaisen lavashow’n kirjallinen ja yhteiskunnallinen henki. Esityksistä tuli nopeasti suosittuja. Yleisöä oli kaikista yhteiskuntaluokista. On sanottu, että kabareet toivat Viroon myös charlestonin kaltaiset muotitanssit. 1920-luvulla maassa oli yli 20 kabaree-teatteria, mikä on verrattain paljon pieneen pinta-alaan nähden. Suomessa sitä vastoin asetettiin vuonna 1915 ankara huvivero, joka oli omiaan kuihduttamaan iloittelevan taidemuodon. Siksikin on nautinnollista, että korkeatasoista, pitkästä perinteestä ponnistavaa virolaista kabareeta pääsee nauttimaan Viru-hotellissa.
Kabaree-kausi alkaa ravintola Merineitsissä jatkuu tammikuun 2019 loppuun. Uusi kausi uusine esityksineen käynnistyy maaliskuussa.