Salakaupan julmat kasvot dokumenttisarja

Suomessa nähtävän sarjan avausjaksossa Mariana van Zeller pureutuu tiikereiden salakauppaan.

Salakaupan julmat kasvot tarjoaa katsojille vilauksen paikoista, joihin ei yleensä ole pääsyä. Sarjassa tavataan joitakin maailman vaarallisimmista rikollisista. Kahdeksanosaisessa sarjassa katsojat viedään maailman vaarallisimpien pimeiden markkinoiden keskiöön. Jokaisessa jaksossa tutkitaan eri teemaa palkitun journalistin, Mariana van Zellerin, johdolla.

Mariana van Zeller tutkii monimutkaisia ja usein väkivaltaisia salakuljetusverkostoja sisältä käsin. Sukeltaessaan yhä syvemmälle näihin alamaailmoihin, Mariana löytää kaiken keskiöstä ihmiset, joilla on kaikilla omat motiivinsa toiminnalleen. Sarjassa tavataan tiikereiden salakuljettajia, kansainvälisiä huijareita, väärentäjiä, kokaiinin valmistajia ja fentanyylikauppiaita. Samalla sarja antaa myös suunvuoron poliiseille, entisille rikollisille, journalisteille sekä paikallisille, jotka ovat joutuneet tämän biljoonien dollarien bisneksen ristituleen.

Suomessa esitetään ensimmäisenä sarjan 7. jakso, joka käsittelee tiikereiden salakauppaa. Jaksossa tutkitaan tiikereiden ja niiden ruumiinosien pimeitä markkinoita. Tämä hyvin tuottoisa ja salamyhkäinen mustan pörssin osa-alue on pysynyt pimennossa vaarallisuutensa takia. Mariana matkustaa tapaamaan salakuljettajia kasvokkain. Jaksossa tutkitaan myös Netflix-sarjasta julkisuuteen nousseen Tiger Kingin, eli Joe Exoticin, toimintaa.

Salakaupan julmat kasvot dokumenttisarja tutkii eri alamaailman ilmiöitä ja tutustuu sen sisäpiiriin, ohjelma alkaa tiistaina 5.1.2021 klo 21.00 National Geographic TV-kanavalla, jakso nähdään pikauusinta sunnuntaina 10.1.2021 klo 22.00.

Seuraavat dokumentin jaksojen aiheet:

KOKAIINI, 12.1.2021

Mariana jäljittää yhtä maailman vaikeakulkuisimmista salakuljetusreiteistä seuratessaan kokaiinin matkaa kaukaisesta perulaisesta laaksosta Kolumbiaan Karibian rannikolle ja aina Miamin kaduille saakka. Huolimatta vuosikymmeniä kestäneestä huumesodasta, kokaiinintuotanto on kaikkien aikojen korkeimmalla tasolla ja Mariana tapaa valmistajia, salakuljettajia, kuskeja ja teini-ikäisiä reppureissaajia, jotka riskeeraavat henkensä kuljettaakseen Amerikan suosituinta bilehuumetta.

VÄÄRENNÖKSET, 19.1.2021

Mariana matkaa syvälle Perun alamaailmaan tavatakseen rikolliset, jotka valmistavat ja myyvät maailman parhaiten väärennettyjä Amerikan dollareita. Matkan varrella hän saa tietää, että monia näistä väärennysringeistä johtavat Liman rikollissuvut, jotka käärivät toiminnalla omaisuuksia huolimatta Yhdysvaltojen salaisen palvelun ja Perun poliisin väärennöstentorjuntatoimista.

HUIJAUKSET, 26.1.2021

Mariana sukeltaa kansainvälisten huijausten maailmaan ja tapaa tämän alati kasvavan alan keskiössä olevia rikollisia. Hänen tutkimuksensa kuljettavat hänet Jamaikan Montego Bayn kaduilta Tel Avivin rahakkaisiin kaupunginosiin hänen seuratessaan suurimpia puhelin-, arvonta- ja taloushuijareita maailmassa.

STEROIDIT, 2.1.2021

Sosiaalisen median aikakaudella laittomien steroidin kysyntä kukoistaa. Mariana tapaa valmistajia ja käyttäjiä yrittäessään ymmärtää turhamaisuutta, epävarmuutta ja ahneutta, jotka ajavat tätä vaarallisen säätelemätöntä miljardin dollarin bisnestä.

FENTANYYLI, 9.2.2021

Fentanyyli on kärjistänyt Amerikan historian pahimman huumekriisin. Mutta vähemmän tunnettua on, miten huume on täysin muuttanut mustan pörssin kaupan. Mariana tutkii huumeeseen liittyviä uusia pomoja, uusia kuljetusväyliä ja uusia riskejä sekä amerikkalaisia yhteisöjä, joiden maksettavaksi fentanyylin uusi aalto on langennut.

SUTENÖÖRIT, 16.2.2021

Silmiä avaavalla matkalla kotiosavaltionsa Kalifornian läpi, Mariana uppoutuu parittajien, uhrien, poliisin soluttautujien ja yksityisten tutkijoiden maailmaan ymmärtääkseen miten laiton seksikauppa Amerikassa toimii. Miten parittajat rekrytoivat? Mistä heidän valtansa juurtaa juurensa? Ja miten pitkälle he ovat valmiita menemään saadakseen osansa tästä miljardibisneksestä?

ASEET, 23.2.2021 (120min)

Sarja huipentuu kahden tunnin mittaiseen erikoisjaksoon, jossa Mariana tutustuu amerikkalaisten tuliaseiden matkaan rajan yli meksikolaisten huumekartellien käsiin. Salakuljetuksen seurauksena Meksiko kärsii kaikkien aikojen korkeimmista murhaluvuista. Jaksossa päästään tapaamaan salakuljettajia, kartellipomoja ja palkkamurhaajia. Matka saa dramaattisen käänteen, kun maailman pahamaineisimman huumepomon, El Chapon, poika pidätetään ja kartelli, jonka puheille Mariana on päässyt, päättää vastustaa pidätystä väkivaltaisesti.