Saimaan Luontolive avaa ikkunan rakkaaseen maisemaan

Visit Saimaa avaa tänään 12.5.2020 kaksi suoratoistokameraa Saimaan puhtaasta luonnosta. Livestriimien luontonäkymät tarjoavat rentouttavan hengähdystauon poikkeustilan keskelle ja helpotusta akuuttiin Saimaan kaipuuseen.

Koronaviruspandemian vuoksi suomalaiset ovat vetäytyneet koteihinsa ja rajoittaneet elinpiiriään sekä sosiaalisia suhteitaan, harrastuksiaan ja muita menojaan. Moni meistä on tottunut hakemaan vaikeina aikoina lohtua ja mielenrauhaa luonnosta. Nyt kaikilla ei kuitenkaan ole mahdollisuutta lähteä luontoon tai omat tutut reitit on ehditty tutkia jo moneen kertaan.

Saimaan Luontolive helpottaa tilannetta avaamalla uuden ikkunan kahteen suomalaisille rakkaaseen maisemaan – metsään ja Saimaan ulapalle. Luontolähetysten seuraaminen auttaa ihmisiä rauhoittumaan ja rentoutumaan pandemian negatiivisen ja kenties ahdistavankin uutisvirran keskellä.

– Kamerat on asennettu kuvaamaan laajempaa kuvakulmaa järveltä ja metsästä. Saimaan Luontoliven kameroita ei ole kuitenkaan asennettu tietoisesti minkään eläimen kulku- tai elinpaikalle. Satunnaisia luontokappaleiden vierailuja voimme silti tietysti nähdä, kertoo Jannika Vahvaselkä Visit Saimaa 2 – Lakeland Finland -hankkeesta.

– Suomen järvi- ja metsämaisemista huokuu koko suomalainen kansanluonne. Sitä sisua, periksiantamattomuutta ja ystävyyttä tarvitaan nyt poikkeuksellisena aikana. Toivomme että Saimaan Luontoliven avulla voimme tuoda Saimaan muuttuvat maisemat lähelle ihmisiä nyt kun matkustamista ei muutoin suositella. Katsojat pääsevät juuri sopivasti seuraamaan kevään etenemistä Saimaalla, Vahvaselkä kertoo.

Luontolive korvaa ja täydentää poikkeustilan rajoittamia matkustusmahdollisuuksia ja antaa pieniä maistiaisia niistä elämyksistä, joita Saimaa ympäristöineen matkailijoille tarjoaa. Tarkoitus on myös pitää Saimaan matkailukohteet suomalaisten mielessä nyt, kun liikkuminen on rajoitettua.

– Suomalaiset lomailevat kesällä mielellään kotimaassa, ja tänä kesänä kotimaan kohteet houkuttelevat varmasti tavallistakin enemmän. Saimaan alueen matkailutoimijat hyödyntävät hiljaisempaa aikaa nyt palveluidensa kehittämiseen ja ovat valmiita ottamaan matkailijoita vastaan, kun se on taas ajankohtaista, Vahvaselkä toteaa.

Saimaan Luontolive on toteutettu yhteistyössä Pukki Visuals Oy:n, BCaster Oy:n, livekamerat.fi:n sekä Okkolan Lomamökit Oy:n kanssa. Lähetyksiä voi seurata osoitteessa https://www.visitsaimaa.fi/fi/saimaanluontolive/ ja niitä jatketaan vähintään kesäkuun loppuun saakka.