Saariselän lähialueen reittejä parannetaan

Metsähallituksen Luontopalvelut kunnostaa lokakuussa  Urho Kekkosen kansallispuiston ja Saariselän  lähialueen suosittuja retkeilyreittejä entistä ehommiksi. Töiden aikana alueella liikkuu työkoneita.

Urho Kekkosen kansallispuiston ja muut Saariselän lähialueen retkeilyreitit ovat erittäin suosittuja. Metsähallituksen Luontopalvelut parantaa alueen retkeilymahdollisuuksia parantamalla vilkkaimpia reittejä kestävöimällä. Kestävöintiä tehdään 450 metrin matkalla Moitakurun reitillä Palopään risteyksen kohdalla sekä Moitakurun päivätuvan läheisyydessä.

Aurora-tapahtumatuvalle ja sen vieressä oleville tulipaikoille johtavalle lähiretkeilyreitille tehdään kulkua ohjaava valaistus. Valaistus on suunniteltu siten, etteivät valot haittaa taivaan valoilmiöiden katselua. Turvallinen lähireitti on hyvin suosittu myös kokemattomien luonnossa liikkujien ja matkailijoiden keskuudessa.

Lisäksi reiteillä uusitaan viisi pientä siltaa Kiilopää-Saariselkä-alueella.

Alueella liikkuu työkoneita, joten retkeilijöiden tulee olla varovaisia niiden läheisyydessä. Töiden valmistumisesta ja koneiden poistumisesta retkeilyreiteiltä ilmoitetaan Luontoon.fi -verkkopalvelussa Urho Kekkosen kansallispuiston ajankohtaista-sivulla sekä kansallispuiston Facebook-sivulla.

Lue lisää Mtsähallintuksen Luontopalvelujen sivuilta