“Rakastan sinua, GEORG OTS!”

Georg Otsin syntymästä tulee ensi vuonna kuluneeksi 100 vuotta, mutta muisto elää.

Näyttely on avoinna 3.5.2020 saakka Suurkillan talossa Tallinnassa

Tallinnassa riittää nähtävää ja koettavaa yllin kyllin. Uusi upea näyttely ”Rakastan sinua Georg Ots”  koskettaa läheisesti myös suomalaisia. Tallinnan matkalla legendan elämään kannattaa tutustua syvällisemmin.

Laulaja ja näyttelijä Georg Ots (1920–1975) kosketti hänen lahjakkuutensa ja viehätyksensä kautta miljoonia ihmisiä. Virossa häntä pidettiin suuressa arvossa, Venäjällä ja Suomessa häntä palvottiin.

Tuohon aikaan poliittinen tilanne, lähinnä rautaesiripun rajoitukset, ja Otsin nöyrä luonne estivät häntä valloittamasta muuta maailmaa. Hänen kykynsä todistajat – joko radion, television, oopperan ja operettien tai elokuvien kautta – ovat yksimielisesti yhtä mieltä siitä, että Ots oli jo legenda hänen elämänsä aikana.

Nyt, vuosisata Otsan syntymän jälkeen, on täydellinen aika kysyä, mitä legendasta on jäljellä hänen kuolemansa jälkeen? Mitä paikkaa Ots piti ja jatkaako hän edelleen ihmisten sydämissä? Näyttelyssä tarkastellaan Georg Otsin merkitystä hänen nykyaikaistensa silmien kautta ja kutsutaan meitä pohtimaan hänen panostaan ja asemaansa kulttuurissamme.

Lippujen hinnat näet tästä