Punainen kortti häille ja intohimoille

Hotels.com selvitti, mistä suomalaiset luopuvat jalkapallon vuoksi

Hotels.com® julkistaa  jalkapalloon liittyviin matkatrendeihin porautuvan Destination: Football -tutkimuksen tulokset. Expedia Groupin tekemä tutkimus paljastaa, mitä kaikkea ihmiset ovat valmiita tekemään jalkapallon vuoksi.

Suomalaiset futisfanit myöntävät muun muassa jääneensä pois syntymäpäiväjuhlilta (17 %), häistä (9 %) ja jopa hautajaisista (3 %) mennäkseen katsomaan jalkapallo-ottelua paikan päälle.

Futisfaneilla on selvästi tärkeysjärjestys kohdallaan, sillä 28 % heistä kertoo lintsanneensa jossain vaiheessa töistä nähdäkseen Zlatanin tai Ronaldon huippupeliä (#sorrynotsorry). Ehkä hieman yllättäen futista fanittavat naiset ottavat lajin vielä miehiäkin vakavammin: 23 % naisfaneista suunnittelee vuosiloman ja matkasuunnitelmat jalkapallon ympärille, kun miesten vastaava osuus on 7 %.

Satunnainen hääjuhlien tai lasten vanhempainiltojen väliin jättäminen (10 %) ei ehkä ole niin vakavaa, mutta 3 % suomalaisista voisi jättää väliin oman häämatkansa, lähes 2 % OMAT häänsä ja 6 % oman lapsensa syntymän nähdäkseen futismatsin livenä. Jalon pelin arvostukselle ei ole rajoja. Netflix-hengailu ei enää kiinnosta 32 % milleniaaleista, jotka jättäisivät peuhaamisen ja peiton alla pelehtimisen väliin päästäkseen pallokentän laidalle. Futishullut milleniaalit tekevät kaikkensa ollakseen paikalla kannustamassa joukkuettaan: 84 % ilmoittaa voivansa olla kuukauden myös ilman alkoholia nähdäkseen futismatsin livenä– taistelu on todellista.

Ei mikään ihme, että futisfaneilta jää väliin häitä, hautajaisia ja työpäiviä, sillä he käyvät kausittain katsomassa keskimäärin kuusi peliä, joista kolme on vierasottelua. Erityisen sitoutuneet fanit (2 %) ilmoittavat katsovansa yli 31 peliä kaudessa!

Hotels.comin toimitusjohtaja Adam Jay kommentoi:

-Jalkapallofanien sitoutuminen joukkueisiinsa on todella uskomatonta. Joukkueita seurataan minne tahansa, vaikka se tarkoittaisi vuosipäivien väliin jättämistä tai bestmanin velvollisuuksista lintsaamista. Haluammekin palkita tämän lojaaliuden Hotels.comin Rewards-kanta-asiakasohjelman kautta, jossa fanit voivat ansaita yhden palkintoyön jokaista 10 majoitusyötä kohden. Lojaalius siis kannattaa!”

Futisfanit matkustavat pelien perässä jatkuvasti ja viipyvät kohteessaan keskimäärin kaksi päivää, joten Hotels.comin mielestä kannattajat ansaitsevat sitoutumisestaan palkinnon. Hotels.comin Rewards-ohjelmassa fanit voivat ansaita palkintoöitä nukkumalla. Ansaitset 1 palkintoyön jokaista 10 majoitusyötä kohden.