Pohjois-Ruotsin tarjonta – elämyksiä matkailijoille

Kuva: Visit Sweden kuvapankki

Ruotsissa ei ehkä ole Alppien korkeita vuoria, mutta se tarjoaa a. Koska Ruotsin valuuttakurssi on juuri nyt niin suotuisa, miksi et tutustuisi Pohjois-Ruotsin monipuolisiin ihmeisiin talvella? Kebnekaise-tunturin majesteettisilta huipuilta Ruotsin Lapin lumisten lakeuksien läpi, ja pohjoisen eteläiselle alueelle sen vaihteleviin maisemiin – Pohjois-Ruotsi tarjoaa laajan valikoiman seikkailuja, kuten pitkän matkan luistelua, hirvisafareita, lumikenkäilyä, pilkkimistä, lännenratsastusta ja moottorikelkkaretkiä. Uppoudu siis koskemattomaan luontoon, näe kiehtovia villieläimiä ja koe pohjoisen taikaa.

Tässä muutamia esimerkkejä

Kebnekaisen löytöretki

Oletko aina haaveillut valloittavasi Pohjois-Ruotsin korkeimman vuoren touring-suksilla? 6-päiväinen opastettu kierros Ruotsissa tarjoaa osallistujille mahdollisuuden tutustua korkeisiin tuntureihin ja syviin laaksoihin suksilla matkaten. Retki alkaa Kebnekaise-vuoristoasemalta ja sisältää telttailun tähtitaivaan alla, syrjäisillä telttailupaikoilla, kaukana merkityistä poluista ja upeissa talvimaisemissa. Osallistujilta vaaditaan jonkin verran hiihtoretkikokemusta päästäkseen retkelle.

Pitkän matkan luistelu Hälsinglandissa
Hälsingland tarjoaa loistavat olosuhteet pitkän matkan luisteluun sekä järvien, että merien jäällä. Joka sunnuntai marraskuusta huhtikuuhun Hudiksvalls Friluftsfrämjande tarjoaa opastettuja kierroksia häikäisevän upealla luonnon jäähallillaan. Kun olet viettänyt pitkän päivän tutustuen Ruotsin luontoon luistimilla, voit rentoutua Kungsholmen-ravintolassa tai nauttia tunnelmallisesta leirinuotiosta.

Hirvisafari hevosen selässä Kiirunassa

Jos haluat päästä lähelle Ruotsin metsän kuningasta hevosella ratsastaen, tämä 5 tunnin kierros on juuri oikea sinulle. Ratsasta kauniissa talvimaisemissa islanninhevosella ja näe hirviä niiden luonnollisessa ympäristössä. Tämän erityislaatuisen kokemuksen jälkeen palaat hevostilalle nauttimaan herkullista lounasta. Lisätietoja: klikkaa tästä.

Fire & Ice -elämys ja koiravaljakkoajelu Västerbottenissa

Koe Ruotsin talvi ja avaa aistisi sille samalla, kun teet nuotion suoraan lumeen Granö Beckasin Fire and Ice -elämyksessä. Täällä majoitut mahtavan joen rannalla Pohjois-Ruotsin syvissä metsissä ja nukut puiden latvoissa sijaitsevissa majoituksissa. Uppoudut luontoon myös intensiivisen koiravaljakkoajelun aikana, jossa koet jännitystä ajaessasi koiravaljakon kyydissä taianomaisten talvimaisemien läpi, sekä metsien,  paksun lumen ja jään peittämien soiden ja järvien yli. Lisätietoja: klikkaa tästä.

Lännenratsastus Ruotsin tunturissa Jämtland-Härjedalenissa

Jos haaveilet talviparatiisista hevosten ja herkullisen ruoan kera, Trumvallens Fjällridning voi olla etsimäsi. Täällä, Ruotsin tuntureilla Jämtland-Härjedalenissa, koet klassista lännenratsastusta lumen peittämien puiden siimeksessä ja tunnelmallisia iltoja takkatulen äärellä. Jos haluat vauhtia, voit nauttia pitkästä lumilaukasta hevosen selässä tai ehkä haluat kokeilla vetohiihtoa pujottelusuksilla hevosen vetämänä. Täyttä vauhtia eteenpäin! Lisätietoja: klikkaa tästä.

Kolmen päivän moottorikelkkamatka Lapissa
Tämä retki tarjoaa mahdollisuuden kokea kaunis talvimaisema moottorikelkasta. Retkellä ajat upean Lapin läpi erämaaleirille jäätyneen ja lumipeitteisen järven tuntumaan. Sinulla on mahdollisuus nähdä villieläimiä niiden luonnollisessa ympäristössä ja nauttia näkymistä tykkylumisissa metsissä ja järvien jäällä. Päivien päätteeksi rentoudut saunoen ja kylpien erämaaleirillä. Lisätietoja saat napsauttamalla tätä: klikkaa tästä.

Lisätietoja Pohjois-Ruotsin parhaista talviaktiviteeteistä täältä : https://visitsweden.com/what-to-do/nature-outdoors/winter-activities