Pilkkikuussa uusia ennätyksiä

Suomen Vapaa-ajankalastajien (SVK) järjestämässä Pilkkikuussa nähtiin jälleen todella komeita saaliskaloja. Kilpailu oli totutusti kuukauden mittainen ja alkoi yhtä aikaan tammikuun 27. päivä järjestetyn Pilkki12:n kanssa. Tämän vuoden Pilkkikuussa nähtiin ennätysmäärä osallistujia ja myös ennätysmäärä pisteitä.

Pilkkikuu-kilpailussa hyväksyttiin samat kalalajit kuin viime vuonna; ahven, kiiski, made, siika ja särki. Kilpailu vietiin läpi kahdessa sarjassa, Fiilistely ja Pro. Tulokseen laskettiin kolmen pisimmän kalan yhteispituus, ja vain yksi kala/laji otettiin huomioon. Jotta eri kalalajit olisivat vertailukelpoisia keskenään, oli jokaisella kalalajilla oma kerroin.

Fiilistelysarjaan ilmoittautui 85 joukkuetta, eli 170 pilkkijää. Pro-sarjaan ilmoittautui 39 joukkuetta, eli 78 kilpailijaa. Yhteensä siis 124 joukkuetta ja 248 kilpailijaa, mikä on Pilkkikuun uusi ennätys. Vuonna 2022 joukkueita oli yhteensä 42, ja viime vuonna 101 kpl.

Fiilistely-sarjassa otettiin rennommin, vaikka pisteiden valossa ei suurta eroa sarjojen välissä ollut. Voiton haali itselleen Renosky Perchbros -niminen joukkue, jossa pilkki Markus ja Kari Tamminen. He onnistuivat kasaamaan peräti 231,40 pistepotin, mikä oli Fiilistely-sarjan uusi ennätys. Toiseksi tuli joukkue nimeltä IHSM, jossa kilpailivat Vilho ja Otso Liehunen. He jäivät voittajista kolmentoista pisteen päähän. Pronssijoukkueeksi nousi Turun Martit, johon kuuluivat Ville Jakonen ja Mikael Jaakkola. He hävisi hopeataistelun vain 0,40 pisteellä.

Pro-sarjassa voittoon venyi Pasalan Mäskääjät, jossa pilkki Juuso Triipponen ja Jali Veranen. Heidän yhteenlaskettu pistemääränsä oli huikea 240,20, mikä on sekin kyseisen sarjan uusi ennätys. Toiseksi tuli Salon Hurjat -niminen joukkue, johon kuuluivat Jimi Tulonen ja Aleksander Rättö. He jäivät kultajoukkueesta vain 1,30 pisteen verran. Kolmannen sijan nappasi Pilkki12-kilpailun Pro-sarjan voittajajoukkue, eli FishingTeam_Tkm. Joukkueessa kilpailivat Jani Kankaanpää ja Kalle Salminen. Heidän pistemääränsä oli 236,50.

Kilpailun pisimmästä ahvenesta vastasi FishingTeam_Tkm. Kalan pituus oli komeat 49 senttiä. Pisin kiiski ylsi 23 senttiin, ja kalan sai Lapin Eunukit -niminen joukkue. Maderintamalla nähtiin 83 senttiä pitkä made, josta vastasi Salon Hurjat. Kilpailussa nähtiin peräti kolme 34-senttistä särkeä, joiden saalistajat olivat Lentävä Kalakukko, Turun Martit ja Pasalan Mäskääjät. Komein siika venyi 51 senttiin ja saajajoukkueena oli Team Särkisankarit.

Pilkki12- ja Pilkkikuu-kilpailuja tukevat Baits.fi, Rapala, Finlandia Uistin, Eumer, Kalastuskolmio ja Kuusamon Uistin.