Pamela Tolan TERÄSLEIDIT -elokuvan traileri

Teräsleidit Saara Pakkasvirta vas., Leena Uotila ja Seela Sella. Kuva: Sami Kuokkanen Helsinki Filmi

Rooleissa Leena Uotila, Seela Sella ja Saara Pakkasvirta

Pamela Tolan ohjaama Teräsleidit on road movie, jossa ikä on tuskin edes numero. Elokuvan pääosaa, 75-vuotiasta Inkeriä, näyttelee Leena Uotila. Yhtä legendaariset ja pitkät urat tehneitä näyttelijöitä nähdään myös muissa rooleissa: Inkerin sisaria Railia ja Sylviä näyttelevät Seela Sella ja Saara Pakkasvirta, ja Inkerin miestä Tapiota Heikki Nousiainen.

Teräsleidit nähdään elokuvateattereissa kautta maan perjantaina 3.1.2020. Elokuvan traileri on nyt julkaisuvapaa medialle. Linkki traileriin löytyy tämän tiedotteen lisätiedoista ja traileritiedostoa voi tiedustella myös elokuvan tiedotuksesta.

Teräsleideissä Inkeri suunnittelee miehensä hautaamista puutarhaan, lyötyään tätä paistinpannulla päähän. Loppuelämän vankeus odottaa, mutta ennen sitä olisi vielä hetki aikaa elää – vihdoin. Niinpä Inkerin on parasta lähteä nyt, kun on jo liian myöhäistä.

Isosiskojensa Railin ja Sylvin kanssa Inkeri suuntaa matkalle vapauteen. Reissussa tapahtuu kaikkea sitä, mitä Sylvi ei kehtaa edes sanoa ääneen, mutta totuuden torvi Raili kyllä mielellään toitottaa.

Matkassa olevien mutkien kautta laitetaan uuteen uskoon niin menneisyyttä ja tulevaisuutta kuin perhe- ja parisuhteita. Perillä nuoruusmaisemissa paitsi päästetään irti, myös löydetään jotakin vuosien varrella kadonnutta.

Lopulta edes oma tytär (Pirjo Lonka) ei ole tuntea äitiään, kun Inkeri ratkaisee yhden elämänsä suurimmista kysymyksistä: Miten ihmeessä ihminen voi pitää itsensä järjissään, kun koko muu perhe on seinähullua sakkia?

– Teräsleidien vanhat ihmiset ovat reilusti vanhoja, kertoo ohjaaja Pamela Tola.

– Mutta kotona kiikkustuolissa kuoleman odottamisen sijaan sisarukset ovat vahvasti elämässä kiinni.

Tola toteaa elokuvan tarjoavan sisältöä kaikenikäisille ja erilaisille ihmisille.

– Roolihenkilöiden iästä huolimatta elokuvan teemoihin voivat samastua monen ikäiset, Tola toteaa.

– Toivon Teräsleidien antavan ihmisille eri asioita sen mukaan, mikä kehenkin kolahtaa – toisille syvällistäkin elämän tarkkailemista ja pohdintaa, toisille hulvattomia naurun hetkiä.

Elokuvan traileriin pääset tästä