Neste Rallin ja Toyota Auto Finlandin yhteistyö jatkuu

Kuva: Toni Ollikainen / AKK

Suomen MM-ralli, Neste Ralli, ja japanilaisen autonvalmistaja Toyotan suomalainen maahantuoja, Toyota Auto Finland Oy, jatkavat yhteistyötään kahden vuoden sopimuksella. Katsojaelämyksien kehittäminen ja vastuullinen tapahtumarakentaminen ovat yhteistyön tärkeitä kulmakiviä, joiden avulla halutaan tarjota entistä parempia kokemuksia kaikille rallia seuraaville ja siellä vieraileville.

Toyotan paluu rallin MM-sarjaan kaudella 2017 avasi luontevan yhteistyöväylän perinteikkään Neste Rallin ja Toyota Auto Finlandin välillä. Kumppanuus maailman myydyimpiin kuuluvan ja kansainväliseen moottoriurheiluun vahvasti sitoutuneen automerkin kanssa on ollut mieleen myös suomalaiselle rallikansalle: monipuolisesti kuluttajien keskuudessa toimiva brändi on näkynyt, kuulunut ja kiinnostanut yleisöä aina Neste Rallin huoltoparkista sosiaaliseen mediaan.

Yhteistyön jatkuminen miellyttää myös Toyota Motor Corporationin pääjohtajaa sekä TOYOTA GAZOO Racingin WRT-tiimin hallituksen puheenjohtajaa Akio Toyodaa, jonka viimevuotinen vierailu Neste Rallissa teki Toyotan pääjohtajaan lähtemättömän vaikutuksen.

-Vierailin Suomen MM-rallissa viime vuonna ensimmäistä kertaa sitten Toyotan paluun WRC-sarjaan. Ralli oli äärimmäisen hyvin järjestetty, mikä näkyi myös mahtavassa tunnelmassa erikoiskokeilla ja lukuisten innokkaiden, intohimoisten fanien keskuudessa. Ei ollut epäilystäkään, etteikö Suomen MM-ralli olisi TOYOTA GAZOO Racing -tiimin kotiralli – sen kertoivat jo kaupungilla näkyvät kyltit, jotka lämpimästi toivottivat ”tervetuloa kotiteilleni”. Jopa paikallisen hampurilaispaikanravintolan työntekijät kannattivat Toyotan-tiimiä pukeutumalla TGR-brändättyihin t-paitoihin rallin aikana.

-Tunne, jonka koin korkeimmalla podiumilla juhliessani tiimimme jäsenten kanssa voittoa, oli yksinkertaisesti uskomaton – kuunnellen Japanin kansallislaulua Suomen sinisen taivaan alla; Japanin, Suomen, Viron ja TGR-lippujen liehuessa joka puolella ympärilläni. Uskon todella, että tämän vuoden Suomen MM-rallista tulee jälleen mahtava tapahtuma, Toyoda tunnelmoi.

Viesti ajamisen ilosta

-Rallin ja erityisesti TOYOTA GAZOO Racingin avulla haluamme viestiä ajamisen ilosta ja Toyotan kunnianhimosta kehittää aina parempia autoja. Tapahtumana Neste Ralli on ainutlaatuinen tapahtuma jossa haluamme olla näyttävästi mukana. Yhteistyö AKK:n kanssa mahdollistaa tapahtuman maksimaalisen hyödyntämisen ja näkyvyyden takaamisen Toyotan kotirallin aikana. Jatkossa TOYOTA GAZOO Racing linkittyy entistä lähemmin myös Toyotan mallistoon sen täydentyessä GR-erikoismalleilla kuten uudella Toyota Supralla vielä tämän vuoden aikana, toteaa Toyota Auto Finland Oy:n markkinointijohtaja Mikko Kekäläinen.

-On myös mielenkiintoista olla näkemässä aitiopaikalla, miten rallitapahtuma toimii äärimmäisenä testilaboratoriona autojen tuotekehitykselle. Luonnollisesti autoissa käytettävä tekniikka ja autojen käyttötapa on erilainen verrattuna normaalien automallien jokapäiväiseen käyttöön, mutta nimenomaan siitä johtuen autourheilu mahdollistaa valtavan testauspotentiaalin tulevaisuuden teknologioille aivan komponenttitasolle asti.

Ainutlaatuinen tunnelma

Neste Rallin ja Toyota Auto Finlandin yhteistyö tuo kisajärjestäjä AKK Sports Oy:n käyttöön 65 kappaletta Toyotan ajoneuvoja, aina henkilöautoista kuljetuskalustoon. Kestävä kehitys ja vastuullinen tapahtumarakentaminen ovat yhteistyön tärkeitä elementtejä kummallekin osapuolelle.

-Meille on tärkeää, että tapahtumassa käytettävissämme oleva autokalusto on uutta ja vähäpäästöistä. Haluamme tuoda myös katsojaelämyksien kehittämiseen uusia näkökulmia – tästä onnistuneena esimerkkinä toimii Aspa-säätiöläisten ja Toyota Auto Finlandin kanssa viime kesänä toteuttamamme rallielämyspäivä faneille, joille ei muutoin tarjoutuisi mahdollisuutta päästä seuraamaan tapahtumaa, toteaa  AKK Sportsin kaupallinen johtaja Heli Kemppainen

-Neste Rallin suurin vetovoimatekijä ja vahvuus on ainutlaatuinen tunnelma, jonka takia Keski-Suomeen tullaan jopa toiselta puolen maailmaa. Juuri tämän tunnelman ja unohtumattomien elämyksien välittäminen yhdessä yhteistyökumppaniemme kanssa on ollut erityisen palkitsevaa, ja olemme erittäin iloisia, että myös Toyotan kansainvälinen tiimi kokee tapahtumamme ”omakseen” yhteistyön myötä. Näistä lähtökohdista on hienoa lähteä rakentamaan jälleen yhdessä Neste Rallia, maailman parasta MM-rallia, kuvailee  Heli Kemppainen.