Naisfanit matkustavat urheilun vuoksi miehiä enemmän

Fanaattiset matkailijat: 71 % naisista suunnittelee lomansa urheilutapahtumien perusteella (miehistä 67 %)

Mestarien liigan virallinen matkakumppani Hotels.com® kertoi tänään, että jalkapallon naisfanit ovat miehiä taipuvaisempia matkustamaan urheilun vuoksi sekä perumaan treffi-illat, vuosipäivän vietot ja ystävien tapaamiset futiksen vuoksi.

Hotels.comin emoyhtiön Expedia Groupin tilaamaan Destination Football -tutkimukseen osallistui yli 16 000 mies- ja naisfania kaikkialta maailmasta. Tutkimus paljastaa kiinnostavia asioita futisfaninaisten muuttuvasta maailmasta.

Tutkimus osoittaa, että lähes kolme neljäsosaa naisfaneista suunnittelee lomansa urheilutapahtumien perusteella – ero miehiin on marginaalinen (naiset 71 %, miehet 67 %). Naisfanit ovat myös valmiita uhraamaan enemmän ottelun vuoksi. Noin neljäsosa naisista (24 %) olisi valmis perumaan treffi-illan (miehistä 19 %), 18 % jättäisi väliin vuosipäivän juhlinnan (miehistä 15 %), ja yli 40 % naisista menisi mieluummin katsomaan ottelua kuin lähtisi kavereiden kanssa kaupungille viettämään iltaa.

Vieraspeleihin matkustaminen jännittää

Tutkimus osoittaa myös, että naiset ovat todella sitoutuneita lajiin: yli 60 % naisista ei lähtisi vierasotteluun ilman rakasta pelipaitaansa, ja lähes joka kymmenes naisfani olisi valmis matkustamaan yli 11 tunnin ajan päästäkseen katsomaan ottelua. Miesfanit katsovat pelejä yleensä kaveriensa kanssa, kun taas 45 % naisista katsoo futista kumppaninsa kanssa (miehistä 17 %). Naiset myös katsovat futista äitinsä, isänsä tai sisarustensa kanssa miehiä useammin (naisista 13 %, miehistä 9 %).

Tutkimuksessa paljastui myös vieraspeleihin matkustamisen jännitys, sillä 53 % naisista majoittuu mieluiten pelipaikan lähelle voidakseen nauttia ilmapiiristä. Itse ottelu on toki matkan pääsyy, mutta naisfanit ovat miehiä innokkaampia tutustumaan myös paikalliseen kulttuuriin ja nähtävyyksiin futismatkoillaan. Noin 75 % naisista käy paikallisessa oopperassa, teatterissa tai museoissa (miehistä 60 %), ja yllättäen naiset ovat miehiä innokkaampia tutustumaan paikallisiin pubeihin (naisista 32 %, miehistä 30 %) tai katsomaan muita urheilulajeja (naisista 21 %, miehistä 16 %).

Jalkapallo on palkitsevampaa paikan päällä

Hotels.comin edustaja Emma Tagg, Senior Global Brand Communications Manager kertoo: -Mestarien liigan virallisena yhteistyökumppanina tiedämme, että futisfanit ovat yksi intohimoisimmista matkailijaryhmistä. He ovat valmiita matkustamaan joukkueensa vuoksi lähelle ja kauas. On upeaa nähdä fanien monipuolisuus, ja on jännittävää huomata, että naisfanit ovat ensimmäisenä tutustumassa paikalliseen kulttuuriin saadakseen matkastaan kaiken irti.”

Mestarien liigan virallinen matkakumppani Hotels.com on nyt julkaissut tutkimuksen tulokset ennen Mestarien liigan seuraavaa kierrosta. Jalkapallo on vielä palkitsevampaa paikan päällä, joten varaa seuraava futisseikkailusi osoitteesta Hotels.com.