Näin suomalaiset pakenevat marraskuun harmautta

Lontoon Portobello Road

Marraskuun harmaus Suomessa tulee tuskin kenellekään yllätyksenä, mutta harmauden kaikenkattavuus on silti jokavuotinen puheenaihe. Suomen johtava nettimatkatoimisto ebookers tutki, minne suomalaiset pakenevat marraskuun harmautta. Tulos yllätti, koska marraskuun matkakohteiden kärjessä eivät paistattele aurinkorannat, vaan suhteellisen sumuiset ja kosteat Lontoo, Berliini sekä Amsterdam.

-Äkkinäinen voisi päätellä, etteivät suomalaiset ainakaan hirveästi lämpöön halaja, kun nokka suunnataan marraskuussa kohti Lontoota, Amsterdamia tai Berliiniä, sanoo ebookersin viestintäpäällikkö Claudia Parker.

Parkerin mukaan asetelma kuitenkin muuttuu, jos tarkastellaan kelien sijasta värejä.

-Näiden kaupunkien iltaelämä on tunnetusti maailman värikkäimpien joukossa, mutta värejä löytyy kyllä ihan konkreettisestikin. Ajattelen esimerkiksi Berlinin katutaiteesta kuuluisaa Kreutzigerstrassea ja Lontoon Portobello Roadia, sanoo Parker.

Amsterdamin katutaide on kokenut viime vuosina kovia Spuistraatin ja Wijdesteegin kaupunginosien uudisrakentamisen seurauksena, mutta kaupungilla on ainutlaatuinen ässä hihassaan: Van Gogh.

-Amsterdamin Van Gogh Museolla on maailman laajin kokoelma taiteilijan maalauksia. Siinä sitä on väriä elämään jos toiseenkin, sanoo Parker.
Tämän pienimuotoisen tutkimuksen valossa voisikin päätellä, että suomalaiset pakenevat marraskuun harmautta sijoittamalla iltaelämään ja värikkääseen kaupunkikulttuuriin.

Suomalaisten suosituimmat matkakohteet marraskuussa*

1. Lontoo
2. Berliini
3. Amsterdam
4. Malaga
5. Praha
6. Tukholma
7. Kööpenhamina
8. Wien
9. Pariisi
10. Lissabon
*Marraskuun lentovaraukset ebookers.fi:sivustolta tammi-syyskuussa 2018. Lähde: ebookers.