Muurien ympäröimä Solsona, barokki ja jättiläiset

Kuva: Catalan Tourist Board Nordic

Solsona on kuin matkustaisi keskiaikaiseen muurien ympäröimään menneisyyteen. Tällä, vain 100 kilometrin päässä Barcelonasta sijaitsevassa kaupungissa, on merkittävä historiallinen ja kulttuurinen perintö. Sen perintöaarteiden paljous johtuu osittain sen piispakunnasta, joka keräsi suuren määrän taideteoksia neoliittisesta kaudesta 1900-luvulle asti. Kaikki on nähtävissä Hiippakunnan ja Maakunnan Museossa.

1700-luvun barokkialttaritaulut ovat toinen Solsonan ja sen seudun taiteellisiä helmiä. Tunnetuimpia ovat Santa Maria de Solsonan katedraalin Mare de Déu del Claustren kappeli sekä Sant Pere Matamargó (Pinós) ja Sant Llorenç de Morunysin kirkkojen kappelit.

Niitä kaikkia voi ihailla reitillä joka sisältää 14 keskeistä barokki rakennusta. Rinerissä sijaitseva Espai Solsonès Barroc -tulkintakeskus tarjoaa tämän arkkitehtonisen tyylin erinomaisen kontekstualisoinnin taideteosten ja audiovisuaalien avulla.

Solsona on Katalonian kaupunki, jossa on eniten jättiläisiä ja suosituin bestiari. Tosiasia, jonka todistaa karnevaalin juhliminen. Tämä ainutlaatuinen, pilkkaamiseen ja liioituksiin perustuva juhla on säilyttänyt olemuksensa 1600-luvulta lähtien. Hullujen jättiläisten tanssit ja suositun bestiarin eläimet ovat värinäyte. Älä missaa Cuarto de los Gigantesia, jossa järjestetään opastettuja kierroksia joka lauantai. Kaikki pedot, jättiläiset ja isopäiset jotka lähtevät kaduille Fiesta Mayorin ja Corpuksen aikana, säilytetään täällä.

Solsonan luonto kutsuu sinut nauttimaan pyöräilyreiteistä Mare de la Font -puiston läpi tai tutkimaan Ribera Salada -joen valuma-aluetta, jossa on useita näköalapaikkoja Katalonian Pyreneiden vuoristomaiseman nauttimiseen. Hyödynnä tilaisuus vierailla Castellvellin linnassa, joka sijaitsee kukkulalla ja nauti panoraamanäkymistä Oliuksen jugend hautausmaalle.