Mökkilaiturilla mobiilisovellus vapaa-ajan asukkaille

 

Etelä-Savon mökkiläisten on nyt mahdollista saada ajankohtaista tietoa alueen tapahtumista ja osallistua mökkialueensa kehittämiseen uuden Mökkilaiturilla-mobiilisovelluksen kautta. Vastaamalla sovelluksen kesäisiin ja helppoihin kysymyskortteihin pääsee antamaan arvokasta palautetta alueen palveluista. Mikä paikallisissa palveluissa pelaa ja missä on taas kehittämisen tarvetta?

Sovellusta voi käyttää kuka tahansa Etelä-Savon alueen vapaa-ajan asukas ja sen voi ladata ilmaiseksi sovelluskaupoista sekä Android- että Apple -puhelimiin. Appi löytyy hakusanoilla Mökkilaiturilla ja Etelä-Savo. Sovellus on kesän aikana pilottivaiheessa, joten käyttäjiltä toivotaan kesän aikana palautetta ja parannusehdotuksia sovelluksen sisältöihin ja toimivuuteen liittyen.

– Nyt pyritään saamaan mukaan aktiivisia mökkiläisiä pilottikäyttäjiksi. Rekisteröitymällä mukaan voidaan sovelluksesta saada alueelle täysi hyöty, toteaa projektipäällikkö Manu Rantanen Ruralia-instituutista.

Sovellus toteutetaan osana Etelä-Savo kestävän vapaa-ajan asumisen ykkösalueeksi -hanketta. Hankkeessa pyritään keräämään eri toimijaryhmien näkemyksiä alueen vapaa-ajan asumisen tulevaisuuden kehittämistä varten. Vapaa-ajan asukkaat ovat merkityksellinen osa Etelä-Savon elinvoimaisuutta, joten heidän mielipiteitään esimerkiksi palvelutarjonnasta halutaan kuulla.

Sovelluksen toiminnasta vastaa Helsingin yliopiston Ruralia-instituutti ja kokonaisuudessaan hanketta hallinnoi Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy.