Mökillä nautitaan ja halutaan helppohoitoisuutta

Mökillä nautitaan ja haaveillaan nyt täysillä, selviää K-Raudan teettämästä tutkimuksesta ja K-Raudan huhti-toukokuun myyntidatasta. Tutkimuksen mukaan mökillä haaveiltiin eniten paljusta, poreammeesta ja uudesta laiturista. Lähes yhtä monta mainintaa saivat terassi ja aurinkopaneelit.

Ulkoporealtaiden suosio on myös K-Raudan myyntidatan mukaan korkealla. Tänä keväänä niiden myynti on kasvanut K-Raudassa yli 100 % viime vuoteen verrattuna. Kasvua voi pitää erittäin kovana, sillä jo viime keväänä erilaiset ulkoporeammeet, paljut ja kylpytynnyrit sekä niihin liittyvät tarvikkeet kasvattivat myyntiään jopa 150 %.

-Työleirien ajat ovat jääneet taakse. Mökillä nautitaan ja yleisesti pihojen ylläpitoon haetaan nyt helppoutta. Erityisen suosittuja ovat olleet robottiruohonleikkurit sekä akkukäyttöiset työvälineet kuten ruohotrimmerit, kertoo K-Raudan ketjujohtaja Olli Pere.

Oleilu, kiireettömyys ja nauttiminen näkyvät K-Raudassa esimerkiksi riippukeinujen ja muiden puutarhakeinujen suosiona. Niitä on ostettu viime kevääseen verrattuna tuplamäärä.

-Pihoilla halutaan viihtyä ja viettää aikaa. Terasseja rakennetaan edelleen innokkaasti, ja terassilautojen kysynnässä on K-Raudassa reilun viidenneksen kasvu edelliskevääseen. Ulkotilojen käyttöaikaa halutaan myös pidentää, mikä näkyy esimerkiksi terassilämmittimien suosion kasvussa, Pere jatkaa.

Hiiligrilli hittituote

Mökin pihahaaveissa korostuu ruokailupaikka. K-Raudan tutkimuksessa ruokailupaikka oli selvästi suosituin vaihtoehto, kun vastaajilta kysyttiin, mitä mökkipihalla on tai mitä toivoisi sieltä löytyvän.

-Hiiligrillien myynti on kasvanut yli 50 %. Yllättävänä nousijana tänä keväänä ovat olleet pizzauunit, joiden myynti on kasvanut yli 800 %. Moni hankkii nyt pizzauunin perinteisen grillin lisäksi. Pizzan paistaminen on toki suosittua myös esimerkiksi grillissä pizzakivien avulla”, Pere kertoo.

Lappi, Kainuu, Ahvenanmaa ja Etelä-Savo

Mökkeily ja lomaliikuskelu näkyvät ostoskoreissa myös K-ruokakaupoissa: myyntidatan mukaan kesäasiointi lisääntyi viime vuonna etenkin mökkipaikkakunnilla Lapissa, Kainuussa, Ahvenanmaalla ja Etelä-Savossa ja näiden alueiden oletetaan kiinnostavan lomailijoita tänäkin kesänä. Kesäasiakkaat muuttavat odotuksia myös alueiden ruokakaupoille, sillä muualta Suomesta tulevat asiakkaat suosivat etenkin paikallisia tuotteita sekä tuotteita, jotka ovat heille tuttuja.

Myös ruoanlaittobuumin ennustetaan jatkuvan. Mökeilläkin panostetaan nyt ruokaan, eikä enää haluta syödä aneemista ruokaa rumilta lautasilta.

Lue myös: mökki on arjen pakopaikka