Mitä tehdä Tallinnassa lasten kanssa?

Tallinna tarjoaa paljon myös lapsiperheille: Kuva: Kadi-Liis Koppel

Suunnitteletko Tallinnan-matkaa lasten kanssa? Kaupungissa on paljon vaihtoehtoja aktiivisen perheloman viettoon – kaikkea seikkailu-, vesi- ja lumipuistoista sisäleikkikeskuksiin ja lapsia kiinnostaviin museoihin. Olemme koonneet tähän artikkeliin aktiiviseen lomanviettoon sopivaa sisältöä niin perheen pienimmille kuin nuorisollekin.

Tiesitkö, että Tallinn Cardilla pääset ilmaiseksi kaupungin parhaisiin museoihin? Lisäksi matkustat maksutta julkisessa liikenteessä, saat alennuksia lukuisista kaupoista ja ravintoloista sekä 50 % alenuksen Tallinn City Tourin Hop-On Hop-Off -kiertoajelubusseista (Talllinn Card PLUS:lla ilmainen). Yhdellä aikuisen Tallinn Cardilla kulkee mukana myös kaksi alle 7-vuotiasta lasta.

Tutkimusmatkalle museoon!

Merikeskus Lentosatama tarjoaa puuhaa innokkaille osallistujille – taitojaan voi testata mm. sukellusveneen torpedohyökkäyksessä sekä liikkuvan kohteen tarkkuusammunnassa. Museossa voi vierailla aidossa sukellusveneessä ja nähdä useita muitakin aidossa koossa olevia näyttelyesineitä. Pihalla on vauhdikas leikkikenttä perheen pienimmille.

Yksi Tallinnan uusimmista koko perheen nähtävyyksistä on Keksintötehdas PROTO, jossa virtuaalitodellisuus, tiede ja fantasia kohtaavat. Tämä on pakko nähdä omin silmin!

Energian oivalluskeskus on todellinen ”kokeile itse, niin tiedät” -museo, jossa lapset voivat itse tehdä sähköä, saada aikaan erilaisia ääniä ja jopa seikkailla avaruudessa.

Maarjamäen kartanon suurnäyttelyllä ”Minun vapaa maani” on ikioma alueensa myös perheen pienimmille. Lasten tasavallassa valta on lapsilla, jotka oppivat leikin kautta valtiolle tärkeistä symboleista, esineistä ja vallanpitäjistä. Maarjamäen kartanon mailla sijaitsee myös Viron elokuvamuseo, minkä lisäksi vieraita odottavat kiinnostavat ulkonäyttelyt, lepoalat sekä lasten leikkipuisto.

Kiek in de Kökin linnoitusmuseo

Jos lapset ovat kiinnostuneita keskiajasta, torneissa kiipeilemisestä ja jännittävistä tunneleista, kannattaa vierailla Kiek in de Kökin linnoitusmuseossa. Tallinnan puolustusta läpi historian esittelevään museokokonaisuuteen kuuluvat myös salaperäiset maanalaiset Bastionien tunnelit sekä monenlaisia herkkuja tarjoileva Neitsyttornin kahvila. Koska tornien portaat ovat jyrkät, suosittelemme museota yli 7-vuotiaille lapsille.
Viron merimuseon uusi koko perheen elämysnäyttely Paksun Margareetan tykkitornissa vie vieraansa merikaupan ja laivanrakennuksen kiehtovaan maailmaan. Esillä on upeita pienoismalleja ja monia kosketeltavaksi tarkoitettuja esineitä.

Rohkeimmat voivat kokeilla hermojaan Tallinnan TV-tornissa. 170 metrin korkeudella sijaitsevalta näköalatasanteelta aukeaa komea panoraamanäkymä. Lisäksi voit tutustua geeneistä ja geeniteknologiasta kertovaan näyttelyyn.

Kuvateksti (Lasten kanssa Tallinnassa)
Tallinna tarjoaa paljon myös lapsiperheille: Kuva: Kadi-Liis Koppel