Michelin-opas laajenee Thaimaassa

Phang Nga

Ruokamatkailijat olivat innoissaan, kun Bangkokin Michelin-opas julkaistiin joulukuussa 2017. Thaimaan matkailutoimisto on mielissään voidessaan ilmoittaa, että uusi Bangkokin, Phuketin ja Phang Ngan Michelin-opas julkaistaan myöhemmin tänä vuonna. Uuteen painokseen on lisätty kaksi eteläistä provinssia eli Phuket ja Phang Nga. Tämä tunnustus on osoitus Thaimaan rikkaasta perinnöstä, sen tarjoamista korkealaatuisista gastronomisista elämyksistä ja ruoanlaiton tasosta, jolle vain muutama maa vetää vertojaan.

Michelin-opas auttaa ruokaa rakastavia matkailijoita löytämään perille hienompiin ravintoloihin ja ruokailuelämyksiin eri puolilla maailmaa. Viime vuonna Thaimaan matkailutoimisto oli iloinen voidessaan kertoa Bangkokin oman Michelin-oppaan julkaisemisesta. Vuoden 2018 loppupuolella julkaistaan uusi, päivitetty Michelin-opas, joka sisältää Bangkokin lisäksi nyt myös Phuketin ja Phang Ngan. Thai-ruoka on aina ollut yksi thaimaalisen kulttuurin kansainvälisesti tunnustetuista ja rakastetuimmista osa-alueista. Lisäksi ruokamatkailusta on tullut entistä tärkeämpää matkailijoille matkakohdetta valittaessa, joten kahden eteläisen provinssin lisääminen oppaaseen on erittäin tervetullut lisä niin tulevien matkailijoiden kuin thaimaalaistenkin kannalta.

– Thaimaan matkailutoimisto on erittäin mielissään voidessaan ilmoittaa Bangkokin, Phuketin ja Phang Ngan vuoden 2019 Michelin-oppaan julkaisusta. Michelin-oppaan antama tunnustus vahvistaa entisestään Thaimaan asemaa maailmanluokan kulinarismikohteena. Thaimaa toivottaa useita satoja tuhansia vierailijoita tervetulleeksi joka vuosi nauttimaan rikkaasta gastronomia-, taide- ja käsityökulttuuristaan, suurkaupungeistaan, kiehtovasta luonnostaan ja elämäntavastaan, kertoo Thaimaan matkailutoimiston Tukholman toimiston johtaja Pakkanan Winijchai, joka vastaa Pohjoismaista ja Baltian alueesta.

Ravintoloiden lisäksi oppaassa on myös majoitussuosituksia Bangkokin keskustan alueelle sekä läheisiin provinsseihin. Vaikka ruoanlaitto, mausteiden käyttö ja paikalliset ruoat vaihtelevat eripuolilla Thaimaata, taso on aina korkealaatuinen, raaka-aineet tuoreita ja yksityiskohdat huomioidaan tarkasti. Kuten edellinenkin Bangkokin Michelin-opas, myös tämä opas julkaistaan kaksikielisenä thain ja englannin kielellä painettuna ja sähköisessä muodossa.