Messilä laajenee ympärivuotiseksi

Hollolassa Lahden kupeessa sijaitseva Messilä on noin tunnin ajomatkan päässä Helsingistä. Jatkossa laskettelukeskus panostaa myös ympärivuotiseen toimintaan. Vesijärven rannalle kaavaillaan hulppeaa kylpylähotellia ja 900 erityyppistä loma-asuntoa. Salpausselän upeat ulkoilumaastot ja Messilän kaunis vanha kartanomiljöö tarjoavat hienot puitteet vapaa-aikaan ja ulkoiluun ympäri vuoden.

Messilän operatiivinen johtaja Pekka Markkanen kertoo, että asemakaavavaiheessa olevat kylpylähotelli ja loma-asunnot tulevat muodostamaan vetovoimaisen kokonaisuuden aivan Vesijärven rantaan uima-rannan ja venesataman tuntumaan.

– Messilän tekevät ainutlaatuiseksi vanha ja hyvin säilynyt kartanomiljöö sekä Salpausselän harjumaiseman kaunis luonto liikuntamaastoineen. Ne soveltuvat kesällä muun muassa pyöräilyyn, retkeilyyn ja lenkkeilyyn sekä talvella murtomaahiihtoon.

Messilä tarjoaa yhteistyökumppaneiden kautta muitakin harrastusmahdollisuuksia kuten 18-reikäisen golf-kentän, ratsastusta, mönkijä- ja moottorikelkkasafareita, lumikenkäretkiä, pulkkamäen sekä pilkkiretkiä Vesijärven jäällä.

Markkanen kertoo, että varsinkin yritykset hyödyntävät ohjelmapalveluyritysten tarjontaa kokouspäivän lomassa tai virkistyspäivillään. Alueella toimivat ohjelmapalveluyritykset räätälöivät myös yritysten toiveisiin sopivia ohjelmapaketteja.

Messilän talvimaailma houkuttelee perheitä ja yrityksiä

Messilä on Etelä-Suomen suurin laskettelukeskus kymmenellä rinteellään. Pisin rinne on 950 metriä pitkä. Hissejä löytyy yhdeksän. Rinteet avataan joulukuun alussa ja laskettelukausi päättyy huhtikuun ensimmäisenä viikonloppuna.

– Huhtikuussa rinteet ovat vielä loistokunnossa, mutta tuohon aikaan suomalaiset kaivavat jo pyörät varastoista ja suuntaavat mökeille kesäkautta valmistemaan, Markkanen toteaa.

Varsinkin perheet ovat löytäneet Messilän. Markkanen suosittelee kohdetta myös pariskunnille.
– Tarjoamme erittäin hyvät mahdollisuudet ulkoiluviikonlopulle esimerkiksi mökkimajoituksessa. Messilän ravintolat ovat tunnettuja erinomaisesta ruoastaan.

Markkasen mukaan Messilä on rauhallinen kohde, jossa ei tarvitse pelätä, että bileväki valvottaa yöt. Yökyöpeleillekin löytyy iltaelämää.

– Camping-alueen rantaravintolassa on karaokea viikonloppuiltaisin ja tarvittaessa pidämme Bistroa auki yömyöhään viikonloppuisin. Talvikaudella järjestämme bändiviikonloppuja ja erikoisohjelmaa, joista kerromme sosiaalisen median kanavissa, asiakassähköposteilla sekä verkkosivuillamme. Lahden yöelämäänkään ei ole kuin kahdeksan kilometrin matka, hän muistuttaa.

Kulinaarisia nautintoja ja majoitusta moneen makuun

Messilä tarjoaa vieraille monipuolista ja tunnelmallista majoitusta hotellissa, aittamökeissä ja hirsimökeissä aivan rinteiden ja muiden palvelujen äärellä. Myös monipuolinen ruokatarjonta hemmottelee kävijää. Neljän ravintolan joukosta löytyy sopiva ruokapaikka sekä nopealle välipalalle että romanttiselle kynttiläillalliselle kartanomiljöössä.

Rento kahvi- ja drinkkiravintola Café Laaso sijaitsee Laason rinteen juurella ja on tunnettu aurinkoisesta terassistaan. Komeassa vanhassa hevostallissa sijaitseva Messilän Bistro tarjoaa yläkerrassa kotiruokalounasta ja alakerrassa pizzaa, hampurilaisia ja muita nuorison suosikkeja. Vanhan navetan ylisille rakennettu Markkinaravintola toimii tilausravintolana, ja sen avariin tiloihin mahtuu jopa 200 yritys- tai juhlavierasta. Tunnelmallinen Kartanoravintola sopii puolestaan juhlavampaan herkutteluun.

– Tarjoamme hiihtokaudella suosittuja rinnelippu- ja Kartanon brunssi -paketteja, Pekka Markkanen vinkkaa.

Teksti: Eila Lokka