Matkailu kiehtoo suomalaisia – kolmessa sukupolvessa

 Lapsiperheiden heinä- ja elokuun suosikkikohteet ovat Saksa, Puola ja Iso-Britannia

Kolmessa sukupolvessa matkailusta on kokemuksia jo lähes puolella suomalaisista. Tämä ilmenee nettimatkatoimisto ebookersin kyselyssä*, johon vastanneista 49 prosenttia suomalaisista kertoi kokeilleensa lomailua kolmessa sukupolvessa. Isovanhemmat, lapset ja lapsenlapset yhdistävästä lomailusta kertoi nauttineensa runsaat 40 prosenttia vastanneista, mutta ihan kaikille 3G-matkailu ei aina välttämättä sovi. Noin 7 prosenttia kyselyyn vastanneista kertoi kokemuksen olleen todella stressaavaa ja noin 1,5 prosenttia kertoi suorastaan vihanneensa lomailua isovanhempien ja lastenlasten kanssa.

Monen mielestä (41%) matkailu kolmessa sukupolvessa on mahtavaa, koska isovanhemmat voivat toimia lapsenvahteina vanhempien saadessa hetken vapaata lapsista. Noin 55% kyselyyn osallistuneista piti 3G-matkailua hyvänä tapana pitää yllä ja kehittää sukupolvien välistä kommunikaatiota.

Lapsiperheiden ja kolmessa sukupolvessa matkustavien suunta näyttäisi tänä kesänä olevan etunenässä kohti Saksaa, Puolaa ja Isoa-Britanniaa.

Lapsiperheiden suosituimmat matkakohteet heinä-elokuussa, ebookers.fi**

Saksa

Puola

Iso-Britannia

Unkari

Tšekki

Italia

Espanja

Tanska

Ranska

Hollanti

** Lähde: ebookers.fi heinä-elokuun varaustiedot