Magic in Lapland TV-sarjan kuvaukset Kemissä

LumiLinnaan avautunut 74-paikkainen IceRestaurant365 on avoinna kaikkina vuodenaikoina.

TV-sarja kansainväliseen jakeluun – Lappi kiehtoo

Palkitun oululaisen tuotantoyhtiö NTRNZ median ja taikuri-illusionisti Henri Kemppaisen yhteistuotantoa Magic in Lapland TV-sarjaa kuvataan Kemissä 20.-23.1.2019. Tuotannon vastaava tuottaja on Teemu Hostikka. Sarja on 5-osainen ja yhden jakson pituus on 24 minuuttia. Kansainvälisestä jakelusta vastaa Hongkongilainen Lightning International.

– Erittäin hieno, laadukkaasti tuotettu sarja, jossa nähdään mahtavaa taikuutta ja uskomattomia maisemia, kommentoi Lightning Internationalin toimitusjohtaja James Ross materiaalia nähtyään.

Magic in Laplandin tuotantotiimi sai lisää kansainvälisesti tunnettua vahvistusta, kun sarjan kertojaksi kiinnitettiin näyttelijä Peter Franzén. Franzén on yksi Suomen menestyneimmistä näyttelijöistä. Hänet tunnetaan lukemattomien kotimaisten TV- ja elokuvarooliensa lisäksi myös History Channelin menestyssarjasta The Vikings.

Sarjan kuvaukset vievät Kemiin

Magic in Laplandia on kuvattu viime kesästä lähtien useassa matkailu- ja luontokohteessa ympäri Suomen. Kuvaukset ovat jatkuneet talven yli Kainuussa ja Pohjois-Suomessa. Kemissä kuvaukset tehdään 20.-23.1. välisenä aikana.

-Kuvauksia tehdään Kemin LumiLinnalla, uudessa ympärivuotisessa SnowExperience365-tilassa, Jäänmurtaja Sampolla, sekä tuomme mukaan muita Lapille ominaisia asioita, kertoo Kemin Matkailu Oy:n kokemusjohtaja Noora Barria.

-Meille tuotanto esiteltiin heti, kun sitä alettiin suunnittelemaan ja halusimme olla siinä mukana. Näimme potentiaalin näkyvyydessä varsinkin kansainvälisen jakelun myötä. On tärkeää, että Lapista kerrottaessa Meri-Lapin ainutlaatuisuus tuodaan esille, jatkaa Barria. Sarja valmistuu keväällä 2019.

Ympärivuotinen lumen ja jään elämys Kemissä

Kemin LumiLinna-alueen ympärivuotiset palvelut lisääntyvät parhaillaan, kun uusi päärakennus monipuolisine palveluineen avautuu helmikuussa. Ovensa on jo avannut ympäri vuoden avoinna oleva lumen ja jään elämystila, jossa palvelee kansainvälistä huomiota mm. Forbesin kautta vastikään saanut ravintola. LumiRavintola kokee muodon muutoksen, kun osa siitä avautuu lauantaina 19.1. SnowCafén muodossa LumiLinnaan ja 74-paikkainen IceRestaurant365 on avoinna kaikkina vuodenaikoina.

Magic in Lapland on suoraan kansainvälisille markkinoille suunnattu englanninkielinen sarja, jonka taustatiimistä löytyy TV-taikuuden kovimpia nimiä. Henri Kemppaista konsultoi kansainvälinen taikuuden konsultti Christian Engblom, jolla on kokemusta esimerkiksi tunnetun taikurin David Blainen TV-sarjojen konsultoinnista sekä Penn & Tellerin ”Fool us” TV-sarjassa esiintymisestä.

Sarjan pyrotekniikasta vastaa Jani Järvinen Suomen Ilotulitus Oy:stä, joka on työskennellyt muun muassa Elastisen, Tiëston, David Guettan ja Armin Van Buurenin kanssa sekä usean TV-sarjan pyroteknikkona.

Henri Kemppainen on Las Vegasissa opiskellut, Evento Awardseissa vuoden 2016 esiintyjäksi valittu, sekä vuosien 2015 ja 2016 Taikurimestari Emeritus Reijo Salminen -trofeella palkittu suomalainen taikuri-illusionisti. Hän on esiintynyt lukuisilla kansainvälisillä areenoilla, muun muassa Abu Dhabissa.

Peter Franzén on Jussi-palkinnolla ja Pro Finlandia -mitalilla palkittu näyttelijä, kirjailija ja ohjaaja. Hän on esiintynyt yli 40 elokuvassa ja 15 televisiosarjassa Suomessa ja ulkomailla. Hänen kansainvälisistä rooleistaan tunnetuin on Harald Kaunotukka HBO:n menestyssarjassa Vikings.

Sarjan tuottaja on oululaislähtöinen luova toimisto NTRNZ media Oy, joka tunnetaan parhaiten Eränkävijät-TV-sarjasta (Kultainen Venla 2017, Paras ohjelma -voittaja). Eränkävijöiden kaksi ensimmäistä kautta on myyty jo yli 30 maahan. Sarjan kansainvälistä versiota Love of the Wild – From the Alps to the Arctic kuvataan parhaillaan viidessä maassa ympäri Eurooppaa.