Maailma on auki kotonakin – digivinkkejä ikä-ihmisille

Mennäkö oopperaan, konserttiin tai virtuaaliselle museokierrokselle? Vai onko tv:n ja tietokoneen äärellä istuttu jo niin kauan, että kunnon jumppa olisi tarpeen?

Vanhustyön keskusliiton SeniorSurf-toiminta kokosi erityisesti ikäihmisten iloksi ja avuksi digivinkkejä eri aihealueista verkkosivuilleen.
Tilastokeskuksen mukaan 66 prosenttia 65-74 -vuotiaista suomalaisista käyttää päivittäin nettiä ja vanhimmasta ikäryhmästä eli 75–89-vuotiaista 28 prosenttia.

– Nyt jos koska digitalisaatiosta on hyötyä. Digivinkit sisältöineen tuovat toivottua vaihtelua päivään nyt kun lähikontakteja tulee välttää, toteaa asiantuntija Teija Saarinen SeniorSurf-toiminnasta.
– Vanhustyön keskusliitto kokosi jo aiemmin vinkkilistan, mitä kaikkea kivaa tehdä ilman digiä. Nyt autamme niitä, joilla on tietokone, tabletti tai älypuhelin, Saarinen jatkaa.

Katso digivinkit tästä

SeniorSurfin Digivinkki-listaan toivotaan lisää mielenkiintoisia vinkkejä. Myös ideat, miten digiä voi hyödyntää mm. digitaaliseen kohtaamiseen ovat tervetulleita. Vinkit voi lähettää seniorsurf@vtkl.fi.

SeniorSurfin sivuilta löytyy opastuspaikkakartta, joka näyttää valtakunnallisesti ne paikat, joista etäopastusta digiasioihin on saatavissa. Sivuilta löytyy tukimateriaalia omaehtoiseen digitaitojen opetteluun, opastusvideoita ja muuta materiaalia.