Los Haitises – vuoden 2018 jännittävä kohde

Los Haitisesin kansallispuisto Dominikaanisessa tasavallassa on Lonely Planetin mukaan yksi jännittävimmistä matkailukohteista, jossa kannattaa vierailla tänä vuonna. Los Haitisesia verrataan kuuluisaan Halonginlahteen Vietnamissa.

“Kivisten saarten ja vehreiden metsien mosaiikki…Los Haitises näyttää tulleen esihistorialliselta ajalta.” – näillä sanoilla Lonely Planet kuvaa Los Haitisesin kansallispuistoa, joka sijaitsee Samanán niemimaalla Dominikaanisessa tasavallassa.

Vedestä nousevat 30–50 metriä korkeat kalliomuodostelmat ovat luonnonilmiö, jonka vertaista ei löydy Karibialta. Ne ovat syntyneet tektonisten laattojen törmäyksestä, joka yli kaksi miljoonaa vuotta sitten työnsi vedenalaisen kalkkikivilevyn meren pintaan

Alue on osa lähes 1 400 neliömetrin suuruista kansallispuistoa, jossa on yli 700 eri kasvilajiketta, mukaan lukien neljää erityyppistä mangrovea. Ornitologit rakastavat paikkaa, koska siellä voi tarkkailla yli 100 eri lintulajiketta, joista 13 on endeemisiä lajeja.

Kansallispuistossa on myös kalkkikiviluolia, joissa on alkuperäisten taino-kansojen kiehtovia luolamaalauksia ja gallerioita.

Los Haitisesin kansallispuistoon pääsee moottoriveneellä ja kajakilla Samanásta ja Sabana de la Marista.

Samanán nimimaa on tunnettu myös erityisesti suuresta ryhävalaskannasta. Joka vuosi tammikuusta maaliskuuhun tuhannet ryhävalaat kokoontuvat kauniille Samanán lahdelle.

On monia hyviä syitä matkustaa Dominikaaniseen tasavaltaan, jossa valkoiset hiekkarannat ja huojuvat palmut muodostavat klassisia lomaparatiisirantoja. Maan keskiosan ylänkömaat tarjoavat dramaattisen kauniita vuoristomaisemia ja Dominikaaninen tasavalta on myös äänestetty yhdeksi maailman parhaista golf-kohteista. Helmikuusta huhtikuuhun lämpötila on ihanteellisen tasaisesti noin 28 astetta.