Loppuvuodesta Lappiin – keväällä kaukomaille?

Suomalaisten matkahaaveet elävät -kotimaa vahvoilla

Koronavirus on laittanut monien matkustussuunnitelmat uusiksi keväästä alkaen. Valtaosa suomalaisista vietti kesäloman kotimaan kamaralla eikä vielä loppuvuodellekaan ole nähtävissä ulkomaanmatkoja normaaliin tapaan. Verkossa toimivan matkayhtiö ebookersin hakudata tuo esiin, miten ebookersin sivuilla hakuja tehneet suomalaiset suhtautuvat matkailuun lyhyellä ja pitkällä aikavälillä.

Koronarajoituksien myötä kasvanut kiinnostus kotimaanmatkailuun ei lopahtanut kesälomakauden loppuun, vaan kotimaan kohteet kiinnostavat myös tulevana syys- ja talvikautena. ebookersin hakudatan mukaan loka-marraskuussa kotimaan kaupunkilomavaihtoehdot, kuten Helsinki, Turku, Tampere ja Oulu ovat suomalaismatkailijoiden kärkisuosikkeja. Tuleva lokakuun syyslomakausi näkyy myös datassa jo nyt – rentoutumaan ja aktiivilomailemaan kutsuvissa kotimaan kohteissa, kuten Vierumäellä ja Rantasalmella, näkyy hakutilastoissa erityinen piikki.

Lappiin kohdistuu iso kiinnostus

Mitä lähemmäksi vuodenvaihdetta päästään, sitä enemmän suunnitellaan perinteisiä matkoja Lappiin. Suosikkikohteet, kuten Rovaniemi, Sodankylä, Kittilä ja Levi nousevat hauissa esiin.

-Perinteisesti joulukuussa suomalaiset ovat ebookersin kyydittäminä lähteneet Espanjaan, Thaimaahan sekä Saksaan, mutta tänä vuonna pohjoisen takuulumiset lomakohteet ovat hakudatan mukaan monilla mielessä, ebookersin Head of PR Claudia Parker kertoo.

Myös alkuvuoden auringonnälästä näkyy jo viitteitä, sillä tuttuja kaukokohteita, kuten Dubaita, Koh Samuita ja Bangkokia haetaan ebookersin sivustolta ahkeraan. Kaupunkilomien klassikkokohteet, kuten New York, Nizza, Rooma ja Pariisi nousevat puolestaan esiin helmikuusta alkaen.

-Näemme, että sivuillamme käydään nyt haaveilemassa talven ja kevään matkoista. Tietyille ajankohdille osuvat täsmähaut antavat osviittaa siitä, että palveluamme käyttävät suomalaiset ovat varovaisen optimistisia sen suhteen, että ulkomaanmatkailusta pääsisi jälleen nauttimaan ensi vuoden puolella.

-Aikaisempiin vuosiin verrattuna Keski-Euroopan perinteisiä laskettelukohteita haetaan talven ja kevään osalta vähemmän. Koronaviruksella lienee osansa tässä, voi olla että nyt vaikeasti ennakoitavana aikana perinteisesti Alpeille lähteneet suomalaiset kokevat kotimaan rinteet houkuttelevampana ja turvallisempana vaihtoehtona tämän vuoden osalta, Parker jatkaa.