Liettua on täynnä kiehtovia pyöräilyreittejä

Liettua on täynnä upeita pyöräilyreittejä. Kuva: Karolis Dovidavicius

Liettua on täynnä kiehtovia pyöräilyreittejä, jotka mutkittelevat koko maassa. Aito luonto ja häiriöttömät pyöräilytiet voivat olla loistava valinta tämän vuoden kesälomalle.

Liettua pyrkii edistämään pyöräilyä kansalaistensa keskuudessa. Korona-aikana aikana  hiljaista aikaa käytettiin vanhojen reittien kunnostamiseen ja uusien pyöräilyreittien työstämiseen-

Pyöräilykohteena Liettua vetoaa moniin monipuolisuudestaan. Sekä aloittelijat että kokeneet pyöräilijät voivat nauttia  pyöräilyreiteistä väsymättä. Toinen syy viehätykseen on hieno luonto, helposti pyöräilevät tiet ja ulkoilma-aktiviteetit, kuten leijailu, melonta, patikointi, telttailu ja paljon muuta.

Tässä esitellään muutamia reittejä

Klaipėda ‒ Nida

52 km: n pyöräilyreitti saattaa kuulostaa vakavalta haasteelta, mutta Klaipedan satamakaupungista Liettuan läntisimpään pisteeseen Nidaan ulottuva polku on sopiva sekä kokeneille että aloittelijoille. Reitti vie pyöräilijät Unescon tunnustamaan Kuurinkynnän kansallispuistoon, yhteen Itämeren alueen upeimmista luonnon- ja kulttuuriperintökohteista.

Klaipėda ‒ Šventoji

Pyöräilyreitti johtaa pyöräilijät ns. Liettuan kesäpääkaupunkiin Palangaan, joka on täynnä nähtävyyksiä. Esimerkiksi Amber-museo, joka sijaitsee entisessä paikallisten kreivien Tiškevičių palatsissa, sisältää poikkeuksellisia meripihkan kokoelmia. Pyöräilijät löytävät upeita nähtävyyksiä myös Karklessa sijaitsevalla Kuurin hautausmaalla, Plazėjärvellä ja Nemirsetan rannikkodyyneillä. Lopuksi reitti päättyy merenrantakaupunkiin Šventojiin.

Pyöräily Rusnen saarella

Rusnen saari, jota kutsutaan joskus Liettuan Venetsiaksi, on ainoa Liettuan saarikaupunki, jossa pyöräreittejä on 40 km. Kaupungilla on paljon tarjottavaa pyöräilijöille. Saari houkuttelee matkailijoita myös 1800-luvun arkkitehtuurin jäljellä olevilla paloilla: mm. evankelis-luterilainen kirkko, yksi Liettuan vanhimmista kirkoista, ja Uostadvariksen majakka, joka tarjoaa saaren upean ympäristön ja panoraaman Kuurin laguunille.

Platelijärven ympärillä

Tämä 24 km: n polkupyöräreitti paljastaa joitakin Liettuan kauneimmista järvistä. Pyöräilijät voivat mennä kiertämään Žemaitijan kansallispuistoa, jossa on lukemattomia paikkoja kesän piknikille. Reitti sopii niille, joilla on seikkailunhenki, koska se tarjoaa erilaisia ​​viehättäviä näkymiä: Platelių kartano, Siberijan tekninen suojelualue, ja Beržoras, vanhuuskylä. Pyöräilijät voivat pysähtyä kylmän sodan museoon, joka sijaitsee maanalaisessa ohjussiilassa.

Pyöräily Vilnan pääkaupungissa

Pääkaupunkina Vilna hämmästyttää matkailijoita varmasti runsailla nähtävyyksillä. Mikä vielä parempaa, kaupunkiin voidaan tutustua polkupyörällä yhtä helposti kuin jalkaisin. Vilna tunnetaan viehättävästä vanhastakaupungistaan, jossa on mukulakivikatuja, pieniä kujia ja vanhaa arkkitehtuuria.

Pyöräilyreitit Kaunasissa

Liettuan toiseksi suurimman kaupungin Kaunasin pyöräilyreitit rakennettiin esittelemään sotien välistä arkkitehtuuria.
Kaupungin vierailijat, joilla on käytettävissään useita tunteja, voivat mennä 35 km: n pyöräilyreitillä tutustuakseen luonnonkauniisiin näkymiin Nemunasiin ja Nerisjoelle ja Pažaislisin luostarin barokkityyliseen kauneuteen ja rakennusten värikkäisiin katutaidekoristeisiin.

Lue lisää Liettuan tarjonnasta.