Kulttuuria ja ajanvietettä Kataloniassa

Katalonia tarjoaa paljon upeaa nähtävää monella tapaa.

Tutustu Kataloniaan geokätköilyn kautta

Katalonian eri kolkkiin voi tutustua myös hieman uudenlaisesta vinkkelistä, nimittäin geokätköilemällä. Geokätköily on mukavaa ajanvietettä, jossa koordinaatteja ja erilaisia vihjeitä seuraamalla etsitään kätköjä eri reittien varsilta.

Kätköjä on mahdollista etsiä kävellen, pyöräillen, ratsailla tai autolla.

Sant Martí Sarroca on yksi ensimmäisistä alueen kunnista, joka on ottanut geokätköilyn omakseen ja hyödyntää sitä matkailumarkkinoinnissaan. Camins de Sant Martí Sarroca on luontomatkailuelämys, joka tarjoaa mahdollisuuden retkeillä metsien ja viinitarhojen hallitsemissa maisemissa ja tutustua nähtävyyksiin, joita tämä kaunis, tasangon ja Alt Penedèsin rinteiden välissä sijaitseva kunta tarjoaa.

Kaksi katalonialaista luonnonpuistoa, El Parc Natural del Cadí-Moixeró ja el Parc Natural Regional dels Pirineus Catalans, ovat myös yhdistäneet voimansa tarjotakseen kävijöille geokätköilyaktiviteetteja. Puistoihin voi tutustua pelaamalla interaktiivista peliä nimeltä El Quadern d’en Pierrehttp://www.carnetdenpierre.eu/. Pelin avulla kävijä pääsee uppoutumaan historiallisiin maisemiin ja seikkailemaan kataarien, vedenneitojen ja paimentolaisten maailmaan.

Canet de Marissa puolestaan voi pelata interaktiivista Griu de Canet -peliä. Pelin välityksellä tämä Maresmen piirikuntaan kuuluva perinteikäs kylä tulee koko perheelle tutuksi todella mieleenpainuvalla tavalla.

Peuroja ja dinosauruksia Katalonian Pyreneillä

Boumortin luonnonsuojelualue sijaitsee Pyreneillä Trempin kunnassa. Siellä pääsee usein näkemään villieläimiä, etenkin peuroja. Historiasta kiinnostuneen matkailijan kannattaa käydä myös Conca Dellàssa, jossa voi nähdä Euroopan viimeisten dinosaurusten jäänteitä.

Boumortin luonnonsuojelualueeseen voi tutustua 66 km pitkällä kiertoreitillä, jota pääsee parhaiten kulkemaan maastoautolla tai maastopyörällä. Reitin varrella on pysähdyspaikkoja, joissa on hyvä tilaisuus päästä näkemään peuroja ja kuuntelemaan niiden mylvintää, kohdata vaikkapa gemssejä tai metsäkauriita tai bongata jonkin alueen neljästä haaskalintulajista, kuten partakorppikotkan tai munkkikorppikotkan. Lisätietoja tarjoaa Pallars Jussàn matkailuinfo l’Epicentre. Puh. (+34) 973 653 470 / epicentre@pallarsjussa.cathttp://www.pallarsjussa.net/en/what-to-do/deers-rut-boumort

Kiinnostava kohde on myös Conca Dellàn liitukausipuisto (Parc Cretaci), joka sijaitsee Isonan kylässä Pyreneillä. Puisto on yksi Katalonian merkittävimmistä dinosaurusten jäänteiden löytöpaikoista. Conca Dellàn museo järjestää opastettuja retkiä puistoon, jossa pääsee ihmettelemään Euroopan viimeisten dinosaurusten jalanjälkiä.

Lisätietoja: http://www.parc-cretaci.com/cat/paleontologia.php