Kultaisen aikakauden hotellit – joko kiinnostuit?

Hotel Edison, aitoa 1900-luvun alun tunnelmaa.

Oletko aina tahtonut vierailla art deco -tyylin kultaisella aikakaudella, mutta et millään jaksaisi odottaa aikakoneen keksimistä? Sinua onnisti, sillä on olemassa myös paljon nopeampia ja todennäköisesti mukavampia tapoja tutustua tähän lumoavan kauniiseen tyylisuuntaukseen. Hotels.comin majoitusasiantuntijat ovat koonneet yhteen valikoiman upeita art deco -hotelleja, jotka sopivat hyvin niin lyhyille viikonloppumatkoille kuin pidemmillekin lomille.

Hotel Edison, New York, Yhdysvallat

Vuonna 1931 rakennettu Hotel Edison sijaitsee keskeisellä paikalla New Yorkin Upper West Siden alueella. Hotellin koristeellinen arkkitehtuuri, valaisimet ja taideteokset henkivät aitoa 1900-luvun alun tunnelmaa. Sen kaikki 810 huonetta on kuitenkin varustettu 2000-luvun matkailijoiden ja heidän teknologiatarpeidensa mukaan. Asiakkaiden käytössä on myös kaksi ravintolaa sekä ilmainen Wi-Fi.

YöpyminenHotel Edisonissa: alkaen 138 € per huone.

Art Deco Imperial Hotel Prague, Praha, Tšekin tasavalta

Tällä loisteliaalla art deco -hotellilla on takanaan kiehtova menneisyys. Sen paikalla on sijainnut rakennus jo 1300-luvulta lähtien, ja hotellitoimintaa kyseisellä tontilla on harjoitettu ainakin vuodesta 1840 lähtien. Kulta-aikaansa Art Deco Imperial Hotel Prague vietti ennen toista maailmansotaa, ja vuosien aikana hotelli on kohdannut monia muutoksia. Nykyisen komean ulkomuotonsa se sai heinäkuussa 2005 tehdyn kunnostuksen myötä. Hotellista löytyy 126 huonetta, ja sen asiakkaiden käytössä on kylpyläpalvelut, ravintola ja baari sekä ilmainen Wi-Fi. Yöpyminen Art Deco Imperial Hotel Praguessa: alkaen 177 € per huone.

The Betsy South Beach, Miami, Yhdysvallat

Miamin South Beachin alueen sydämessä sijaitsevaa The Betsy South Beachiä on luonnehdittu todelliseksi rantaparatiisiksi. Tämä ajaton ja ylellinen hotelli tarjoaa asiakkailleen 130 huonetta, kylpyläpalvelut, kattoterassin, ravintolan ja kaksi baaria. The Betsy South Beach soveltuu myös lemmikeille, mikä on varmasti kaikkien nelijalkaisten perheenjäsenien kanssa matkustavien mieleen. YöpyminenThe Betsy South Beachissa: alkaen 900 € per huone per yö*. Varaa Hotels.comissa.

Hôtel Belles Rives, Juan-Les-Pins, Cap d’Antibes, Ranska

Ensimmäisen maailmansodan jälkeen perustetulla Hôtel Belles Rives’llä on takanaan aivan erityislaatuinen menneisyys. Ennen hotellin perustamista tämä kaunis rakennus tunnettiin nimellä Villa Saint-Louise, ja juuri täällä Ranskaan saapunut F. Scott Fitzgerald alkoi kirjoittaa teostaan Yö on hellä. Fitzgerald ja hänen vaimonsa Zelda kuuluivat ajan tunnetuimpiin seurapiirihenkilöihin, ja he järjestivätkin lukuisia ylellisiä juhlia, joihin ottivat osaa muun muassa Rudolph Valentino, Ernest Hemingway ja Pablo Picasso. Kerrotaan, että nämä Villa Saint-Louisessa – eli nykyisin Hôtel Belles Rives’ssä– pidetyt juhlat innoittivat Fitzgeraldia kirjoittamaan teoksensa Kultahattu.Tästä perheomisteisesta hotellista löytyy 42 huonetta, ja se sijaitsee yksityisellä rannalla. Yöpyminen Hôtel Belles Rives’ssä: alkaen 172 € per huone per yö.

The Savoy, Lontoo, Yhdistynyt kuningaskunta

Nykyajan ikonisimpiin hotelleihin kuuluvalla The Savoylla on takanaan pitkä ja värikäs historia. Hotelli avattiin vuonna 1889, ja se oli Britannian ensimmäinen sähkövaloilla ja sähköisillä hisseillä varustettu hotelli. Se oli myös ensimmäinen rakennus, jonka jokaiseen huoneeseen tuli sekä kuumaa että kylmää vettä. Vuosien aikana hotellissa on majoittunut lukuisia tähtiä, kuten Claude Monet, Oscar Wilde, Charlie Chaplin, Frank Sinatra ja Elizabeth Taylor. The Savoyssa tehtiin mittava kunnostus vuosina 2007–2010, ja sen aikana hotellin art deco -tyyliset piirteet palautettiin takaisin entiseen loistoonsa. Hotellissa yöpyvät asiakkaat voivat edelleen nauttia menneen ajan charmista, eritoten American Barissa, joka on säilyttänyt 1900-luvun alun kulta-ajalta peräisin olevan ulkomuotonsa lähestulkoon entisellään. Yöpyminen The Savoyssa: alkaen 531 € per huone per yö*. Varaa Hotels.comissa.