Koe Thaimaan salainen aarre Nakhon Si Thammarat

Wat Phra Mahathat

Tutustu Thaimaahan uudella tavalla: matkusta maan eteläosaan Nakhon Si Thammaratin provinssiin ja Khanomin ihanille hiekkarannoille. Alueella on tarjolla jännittävää tekemistä luonnossa, maan tärkeimpiin kuuluvia kulttuurisia ja uskonnollisia maamerkkejä, paratiisisaaria ja herkullista ruokaa. Lisäksi siellä voi nähdä vaaleanpunaisia delfiinejä.

Nakhon Si Thammaratin provinssi ja Khanomin alue sijaitsevat Thaimaan eteläosassa tunnetumpien Surat Thanin, Krabin ja Trangin läheisyydessä. Täydellisessä lomakohteessa on pitkä rantaviiva Siaminlahdella ja kauniita hiekkarantoja.

Kulttuuria ja uskontoa Nakhon Si Thammaratissa

Provinssi on täydellinen valinta kulttuurista kiinnostuneelle matkailijalle, koska siellä voi tutustua buddhalaisuuden historiaan Thaimaassa. Retkipäivä alkaa Nakhon Si Thammaratin kaupunginmuseosta, jossa esitellään Thaimaan historiaa, uskontoja, elintapoja, kulttuuria, festivaaleja ja huveja. Sieltä matka jatkuu alun perin luostarina toimineeseen Wat Phra Mahathatin temppeliin. Se on yksi Thaimaan tärkeimmistä temppeleistä ja maan eteläosan suurin temppeli, jonka uskotaan olevan yli tuhat vuotta vanha. Matkamuisto- ja käsityökojuissa vieraillaan Tachang-kadulla. Provinssin tunnetuimmat matkamuistot ovat ainutlaatuisella niello-kaiverruksella koristeltuja käsitöitä ja muita hopeaesineitä. Päivä päättyy Kiriwongin kylässä. Se on ikivanha yhteisö Khao Luangin kansallispuiston kupeessa. Siellä voi nauttia kauniista viidakon peittämistä vuorista ja kokeilla vaatteiden solmuvärjäystä.

Veneretkelle Khanomiin

Khanomin luonnonihmeisiin tutustuminen aloitetaan Nangkamin rannalta. Siellä hyppäämme veneeseen ja seilaamme Lak Sorin lahden ja Thamin saaren rannikolle ihailemaan pannukakkukasaa muistuttavia kallioita. Jos meillä on tuuria, saatamme nähdä matkalla vaaleanpunaisia delfiinejä! Veneretki jatkuu Nui Nokin saarelle, jossa käymme makean veden lähteellä keskellä valtamerta, mangroveviljelmillä ja luonnollisessa kalapedikyyrissä Chon vesiputouksilla. Lopuksi pysähdymme Khao Wang Tongin luolassa ihailemassa kauniita tippukivipylväitä ja -puikkoja.

Melontaa Nagan luolassa

Päivä alkaa viidakkokävelyllä Tungsongin alueella. Paikallisella tapospuuviljelmällä saamme tietoa alueen kasveista ja metsistä. Sen jälkeen lähdemme tutkimaan luonnonkaunista Nagan luolaa, jonka upeat näkymät avautuvat parhaiten kanootista. Luolassa voi pulahtaa uimaan ja ihailla monenlaisia kauniita tippukivi- ja -pylväsmuodostelmia. Yläpuolella roikkuu ja lentää jatkuvasti miljoonia lepakoita. Tämän retken toteutuminen riippuu sääolosuhteista, eikä sitä järjestetä monsuunikaudella.

Thaimaan matkailutoimiston Tukholman toimisto tarjoaa yhden ilmaisen päiväretken. Ruotsista, Tanskasta, Norjasta ja Suomesta saapuvat matkailijat voivat valita 31. lokakuuta 2018 saakka yhden edellä mainituista kolmesta retkestä: joko Nakhon Si Thammaratin eleganssi, kokopäiväretki pitkähäntäveneellä tai Nagan luolaan tutustuminen. Eksklusiivisille retkille pääset ilmoittautumaan osoitteessa www.tatnordic.com.

Reittiohjeet Khanomiin Bangkokista

• Autolla: Aja 780 kilometriä etelään Samut Sakhonin, Samut Songkhramin, Pretchaburin, Prachuap Khiri Khanin, Chumphonin ja Surat Thanin provinssien läpi. Automatka on upea tilaisuus tutustua Thaimaahan!
• Lentäen: Nakhon Si Thammaratin lentokentälle pääsee maan sisäisillä lennoilla (Nok Air ja Air Asia) Bangkokin Donmuangin lentokentältä. Thai Smile lentää Bangkokin Suvarnabhumin lentokentältä Suratthaniin. Khanomiin on kummaltakin lentokentältä vielä noin tunnin matka.
• Junalla: Bangkokin rautatieasemalta lähtee pikajunia Nakhon Si Thammaratiin kaksi kertaa päivässä. Matka kestää 12–14 tuntia.
• Linja-autolla: Bangkokin eteläisestä bussiterminaalista lähtee busseja, joilla matka kestää noin 12 tuntia. Minibussilla pääsee perille myös Surat Thanista, Phuketista ja Krabista.