Kiinnostaako minitontti – Sallassa niitä myydään

Sallassa on myyty noin 100-neliöisiä maapaloja jo 30 eri omistajalle. Suuri osa omistajista on ulkomaalaisia, kaukaisin Etelä-Afrikasta. Maanomistajat saavat retkeillä maallaan, istuttaa niille puita ja kerätä marjoja. Tällä viikolla englantilainen Ian ja singaporelainen pariskunta tapaavat Sallassa ja tutustuvat maapaloihinsa.

Englantilainen Ian löysi maapalansa Googlen avulla. Hän halusi ostaa itselleen palan maata, jonne voisi milloin tahansa lähteä telttailemaan. Nyt hän on polkupyöräillyt 1000 kilometriä Helsingistä Sallaan tutustuakseen maapalaansa.

– En omista mitään, mutta halusin ostaa itselleni palan maata, jonka voin ehkä jättää joskus sukulaisilleni. Haluan myös, että tuhkani ripotellaan maalleni, Ian kertoo.

Ian on telttaillut maapalallaan jo kaksi yötä. Sankka lumisade yllätti hänet, mutta mies ei aio luovuttaa, vaan telttailee vielä seuraavat kolme yötäkin.

Tiistaina hän saa seuraa. Silloin saapuvat maanomistajat Espoosta ja Singaporesta sekä maapaloja myyvän Unelmaa.com-yrityksen omistaja Teemu Lehto.

Ian on ihastunut maapalaansa ja Sallaan. Hän kehuu ystävällisiä sallalaisia ja upeaa luontoa.

– Minun oli pakko päästä näkemään maani. Enkä ole pettynyt. Salla on juuri sellainen paikka, jonne tuttunikin tulisivat, hän sanoo.

Kaikki maapalat sijaitsevat noin 3 kilometrin päässä Sallan kirkonkylältä. Ne ovat metsäpaloja Märkäjärven tuntumassa.

Omistaja saa vierailla maallaan, niin usein kuin tahtoo. Hän saa myös pystyttää sinne teltan, tehdä linnunpöntön, kerätä marjoja ja istuttaa puun. Luontoa on kunnioitettava kaikissa suunnitelmissa ja näkyvimmistä tulee keskustella Unelmaa.com-yrityksen kanssa.

Sallassa toivotetaan uudet maanomistajat tervetulleiksi. Luontoa kunnioittava matkailu ja retkeily sopii Sallan brändiin hyvin.

– Sallassa asuu tällä hetkellä 0,7 henkilöä neliökilometrillä. Kyllä tänne väkeä mahtuu, matkailukoordinaattori Kati Vesalainen sanoo.