Khanom –Thaimaan parhaiten säilyneitä salaisuuksia!

Monille suomalaisille tuttut Kati Häkkinen ja Atte Savisalo perustivat Aava Resortin.

Nauti Etelä-Thaimaan Khanomin rauhallisesta ja kauniista rantaviivasta, jota suuret turistimäärät eivät ole vielä löytäneet. Alue on koskematon keidas luonnon ja kulttuurin ystäville. Tarjolla on eräitä maan upeimmista rannoista, vesiputouksista, saarista sekä ruoka- ja juomakokemuksista.
Khanom on pieni ja hiljainen kaupunki Nakhon Si Thammaratin provinssissa, joka sijaitsee tunnetumpien Surat Thanin, Krabin ja Trangin provinssien vieressä. Se on valloittava vaihtoehto matkailijoille, jotka haluavat välttää liiankin suosittuja turistikohteita. Pitkä rantaviiva Siiaminlahdella on täynnä kauniita rantoja, koskemattomia vehreitä metsiä, ja sen kulttuuriperintö on merkittävä. Tämän oppaan avulla voit tutustua yhteen Thaimaan tuntemattomista helmistä.

Loputtomat rannat

Khanomia voi kuvailla lähes täydelliseksi rantakohteeksi, salaiseksi paratiisiksi, kaukana yöelämästä ja ostoskohteista. Siiaminlahden rantaviiva on täynnä mainitsemisen arvoisia rantoja. Nadan Beach on yksi Thaimaan pisimmistä rannoista yhdeksän kilometrin pituudellaan. Lähellä on myös lyhyempi Nai Phlaon ranta, joka on yhtä rauhallinen ja vaikuttava. Thong Ching Beach sijaitsee Nadanista pohjoiseen ja se on unelmien täyttymys kaikille, jotka kaipaavat hiljaisuutta ja koskematonta luontoa. Pohjois-Khanomissa sijaitseva Kwang Pao Beach on erittäin suojaisa, puolikuun muotoinen ranta ja upea kohde niille, jotka haluavat rentoutua. Etelämpänä Sichonin alueella on Hin Ngam Beach, josta on näkymä kauniille ja epätavallisille kalliomuodostelmille – täydellinen kohde rentoutumiseen hyvän kirjan parissa palmujen katveessa.

Vaikuttavia luontoelämyksiä

Matka Khanomiin ei ole täydellinen ilman veneretkeä katsomaan vaaleanpunaisia delfiinejä, jotka ovat alueen erityinen ihme. Delfiinit viihtyvät yleensä tietyillä rannikkoalueilla ja pääset todennäköisesti näkemään niitä retkillä paikallisten veneilijöiden kanssa. Jatka veneilyä Khanomia ympäröiville saarille – taatusti tavallisia saarihyppelyitä rauhallisempi kokemus. Khao Luangin kansallispuistoon voi lähteä vaeltamaan ja katsomaan häikäisevän upeaa Kung Chingin vesiputousta. Puisto on tunnettu useista hienoista vesiputouksistaan. Luontoon voi tutustua myös melomalla kajakilla mangrovemetsän halki erilaisia lintuja, kaloja ja muita pieniä eläimiä tarkkaillen.

Kaikille sopivat majoitusvaihtoehdot

Khanom Hill Resort on pieni hienostunut lomakylä, jossa on vain 15 yksikköä. Ne ovat jaettu yksityisiin taloihin, bungaloweihin ja huoneistoihin ja sijaitsevat aivan rannalla. Kaksi sisarusta hoitaa lomakylää, jonka tunnelma on rento ja jossa nykyaikainen ja perinteinen thaimaalainen sisustustyyli kohtaavat toisensa.
Osoite: 60/1 Moo 8
Khanom
http://khanom.de/en/

Aava Resort on paratiisi, jota huojuvat kookospalmut, vehreät maisemat, kalkkikivivuoret ja koskemattomat rannat ympäröivät. Lomakylän on perustanut suomalainen nainen ja se sijaitsee aivan Nadanin rannalla piilossa muulta maailmalta. Ranta on yksi maan upeimmista. Lomakylän tyyli on raikas, ainutlaatuinen ja sopusoinnussa luonnon kanssa. Tarjolla on sekä bungaloweja että huviloita.
Osoite: 28/3 Moo 6 Nadan Beach Road,
https://www.aavaresort.com/

Le Pes Villas -hotellin perusti nuori naisyrittäjä. Se kutsuu vieraita astumaan luontoon ja tarjoaa tehokurssin Khanomin kulttuurista. Tämä ystävällinen paikka on vain lyhyen kävelymatkan päässä rannalta ja kalastajakylästä. Lomakylä pyrkii intohimoisesti luomaan puitteet rentoutumiselle ja arvokkaista hetkistä nauttimiselle.
Osoite: 24/45 Moo 8 Thong Nian
http://www.lepesvillas.com/

Reittiohjeet Khanomiin

Pääset Khanomiin varaamalla kansainvälisen lennon Bangkokiin ja sieltä maan sisäisen lennon Nakhon Si Thammaratin lentoasemalle tai Surat Thanin lentoasemalle. Khanomiin on sieltä matkaa 70–80 kilometriä. Toinen tapa on lentää Krabin lentoasemalle ja ajaa sitten autolla 3 tuntia. Jos olet esimerkiksi jo Koh Samuilla, voit matkustaa yksityisellä veneellä Khanomiin tai ottaa lautan Nakhon Si Thammaratiin ja ajaa lopun matkaa autolla.