Kansallisbaletin johtaja sai lähtöpassit esimiestehtävästä

Kansallisooppera ja -baletti on tänään vapauttanut Kenneth Greven esimiestehtävistään. Hän kuitenkin jatkaa kautensa loppuun 31.7.2018 Kansallisbaletin johtajana. Päätös liittyy tanssijoiden esiin nostamaan Greven epäasialliseen käytökseen. Kyse on esimerkiksi kielenkäytöstä liittyen tanssijan ulkonäköön tai yksityiselämän piiriin kuuluviin asioihin.

Kansallisooppera ja -baletti ei hyväksy epäasiallista käytöstä, ja organisaatiossa on selkeät toimintamallit tällaisten asioiden ehkäisyyn ja käsittelyyn.

– Olemme keskustelleet tästä tilanteesta avoimesti organisaation sisällä, pääjohtaja Gita Kadambi toteaa.
– Työyhteisön hyvinvoinnin kannalta päätös esimiesroolista luopumisesta oli minun ja Kenneth Greven yhteinen.

Kansallisbaletin luottamusmies Jouka Valkama toteaa, että tilannetta on käsitelty asianmukaisesti ja käsittely jatkuu ainoastaan organisaation sisällä. Myös tanssijat toivovat työrauhan säilyvän ja esityskauden jatkuvan mahdollisimman normaalisti.

– Olen äärimmäisen pahoillani. Suhtaudun intohimoisesti työhöni ja tunnistan, että olen ylittänyt rajani johtajan asemassa. Pyydän käytöstäni anteeksi tanssijoilta ja Kansallisbaletilta. Toivon, ettei tämä vahingoita Kansallisbaletin mainetta ja tulevaisuutta Suomessa, Kenneth Greve sanoo.

– Tämä on erittäin valitettava tilanne. Huolimatta tästä arvostamme edelleen Kenneth Greven Kansallisbaletin hyväksi tekemää ansiokasta työtä, Gita Kadambi painottaa.