Joulupukin tapaaminen virtuaalitodellisuudessa

Talvinen joulupukin pajakylä nyt myös virtuaalisti.

Visit Rovaniemi ja Zoan tuottivat ainutlaatuisen VR-kokemuksen Joulupukin Pajakylästä ja Lapin luonnosta.

Rovaniemellä käy vuosittain yli puoli miljoonaa ihmistä ympäri maailman toteuttamassa haaveensa Joulupukin tapaamisesta. Pelkästään joulukuussa Joulupukki tapaa ihmisiä yli 130 maasta. Tänä syksynä Visit Rovaniemi ja virtuaalitodellisuusstudio Zoan ovat toteuttaneet ainutlaatuisen kokemuksen, joka tarjoaa vaihtoehtoisen tavan vierailla Joulupukin luona virtuaalitodellisuudessa. Joulupukin tapaamisen mahdollisuus avautuu siis myös heille, jotka eivät voi matkustaa Rovaniemelle. VR-kokemus julkistetaan Slush-tapahtumassa Helsingissä 21. – 22.11.

– Uskomme, että virtuaalinen matkailu on jatkuvasti kasvava ilmiö ja halusimme tämän vuoksi tuoda keskeisimmän Rovaniemi-kokemuksen, Joulupukin henkilökohtaisen tapaamisen, myös virtuaaliseen muotoon. Toivomme, että Joulupukin antama lahja koskettaa ja ihastuttaa, mutta myös muistuttaa siitä, että meidän kaikkien tulee pitää huolta luonnosta, sanoo Visit Rovaniemen toimitusjohtaja Sanna Kärkkäinen.

Virtuaalivierailun aikana kokija pääsee ylittämään Napapiirin linjan Joulupukin Pajakylässä ja tapaamaan Joulupukin Kammarissaan. Joulupukki antaa vieraalle lahjan, jonka kautta hän pääsee kokemaan kaikki Lapin vuodenajat ainutlaatuisine arktisine luonnonilmiöineen.

Zoan on aiemmin toteuttanut Virtuaalinen Helsinki -kokemuksen, joka on tällä hetkellä käytössä mm. Kiinan suurissa kaupungeissa VR-kioskeissa sekä osassa Suomen edustustoja maailmalla. Myös Virtuaalista Rovaniemeä on tarkoitus levittää maailmalle.

– Viime vuosina virtuaalimatkailun teknologia ja sisällöt ovat ottaneet suuria harppauksia, joten kokemukset monipuolistuvat koko ajan. Jotkut elämykset voivat olla jopa vaikuttavampia virtuaalisina kuin paikanpäällä. Meidän Zoanilla haluamme auttaa Suomea virtuaalimatkailun kärkimaaksi, sanoo Zoanin perustaja ja toimitusjohtaja Miikka Rosendahl.

Virtuaalikokemus on esillä ainakin Rovaniemen osastolla Matka2020-messuilla Helsingissä 17.-19.1.2020. Muita käyttökohteita kartoitetaan parhaillaan.

Rovaniemi on Joulupukin virallinen kotikaupunki ja Lapin pääkaupunki. Joulupukki on tavattavissa vuoden jokaisena päivänä Joulupukin Pajakylässä Napapiirillä, kahdeksan kilometriä Rovaniemen keskustasta pohjoiseen. Visit Rovaniemi on aluemarkkinointiyhtiö, joka johtaa Rovaniemen joulubrändityötä ja vastaa alueen matkailumarkkinoinnista kotimaassa ja kansainvälisesti.

Zoan on Suomen johtava XR-studio, jonka asiakkaita ovat mm. Finnair, Kone, Nokia, Museovirasto ja lukuisat kiinteistöalan yhtiöt Suomessa ja ulkomailla.