Jerusalemin parhaat ravintolat

Pittoreskissa Monassa yhdistyvät kaunis miljöö sekä yhtä kauniit ja herkulliset ruoka-annokset.

Jerusalemissa on runsaasti Lähi-idän maiden ruokia tarjoavia ravintoloita. Upeita gastronomisia elämyksiä voi kokea niin pikaruokapaikoissa kuin kauniissa gourmetravintoloissa. Seuraavassa esittelemme Jerusalemin tämän hetken kiinnostavimmat ruokapaikat.

Machneyuda

Machneyudassa käytetään tuoreita raaka-aineita suoraan lähellä sijaitsevalta ikoniselta Mahane Yehuda -torilta. Tunnettu ravintola houkuttelee sekä paikallisia että ruokaturisteja eri puolilta maailmaa, ja sen mallin mukaan on perustettu kaksi ravintolaa myös Lontooseen. Machneyuda on kolmen Jerusalemissa ja sen liepeillä kasvaneen kokkikaveruksen aikaansaannos. Ravintolan keskellä on avokeittiö, joten ruokailijat pääsevät näkemään, kuinka kokit valmistavat välimerellisiä annoksiaan. Tämän Jerusalemin parhaimmistoon kuuluvan ravintolan tarjontaan ei voi kyllästyä, sillä ruokalista vaihtuu päivittäin.
Hintaluokka: €€€€
Osoite: Beit Ya’akov St 10, Jerusalem
https://www.machneyuda.co.il

The Eucalyptus

Kosher-ravintola The Eucalyptus tarjoilee perinteisiä ruokia modernein maustein. Kaunis kivirakennus kaupungin taidekorttelien keskellä luo ihanteelliset puitteet, joissa on helppo rentoutua ja nauttia sekä ruoasta että hyvästä viinistä. Ravintolassa kannattaa tilata jokin keittiömestari Moshe Bassonin laatimista maistelumenuista, jotka kaikki on nimetty jonkin Raamatun henkilön mukaan. Vaihtoehtoisesti voit tilata erilaisia herkkuja à la carte -listalta: esimerkiksi kananpojalla täytettyjä viikunoita tai paikallisten suosikin Jerusalem Siniya -annoksen, joka sisältää lampaan- ja naudanjauhelihaa, kasviksia, tahinia ja uunituoretta pitaleipää. Pöytä pitää varata etukäteen, varsinkin jos tahdot tilata maistelumenun.
Hintaluokka: €€€€
Osoite: Khativat Yerushalayim 14, Jerusalem
http://www.the-eucalyptus.com

Anna

Annan seesteinen ilmapiiri ja kiviset holvikaaret luovat rauhallisen keitaan Jerusalemin keskustakolmion ytimeen. Ravintola toimii historiallisessa Ticho-rakennuksessa, joka on yksi ensimmäisiä Vanhankaupungin ulkopuolelle 1860-luvulla rakennettuja taloja. Kosher-ravintolassa voi nauttia laadukkaista raaka-aineista valmistetuista italialaisen keittiön klassikoista. Yksi ravintolan bravuureista on vastavalmistetuista gnoccheista koottu annos, jonka kruunaavat parmesaani, ricotta, kerma, parsa ja kirsikkatomaatit. Ravintolassa voi nauttia niin perhelounaita, perjantaibrunsseja kuin romanttisia illallisia. Kasvisruokaa tarjoavan ravintolan hinnat ovat keskitasoa. Aterian jälkeen voit tutustua taiteilija Anna Tichon teoksia esittelevään museoon.
Hintaluokka: €€–€€€
Osoite: 10 HaRav Agan Street, Jerusalem
https://www.annarest.co.il

Chakra

Keskustassa Independence Parkia vastapäätä sijaitseva Chakra avattiin vuonna 2000 ja on sen jälkeen noussut yhdeksi Jerusalemin johtavista ravintoloista. Paljasjalkainen jerusalemilainen kokki ja ravintolaveteraani Eran Peretz tarjoilee Chakrassa ensisijaisesti herkullisia liharuokia, mutta ruokalistalla on myös kala- ja pasta-annoksia. Luovissa ruoissa toistuvat israelilaisen keittiön elegantit piirteet. Listalla on esimerkiksi sitruunalla ja valkosipulilla maustettua paahdettua kukkakaalia, mustia tiikerikatkarapuja ja käsin tehtyjä punajuuritortellineja. Innovatiivisiin kulinaarisiin luomuksiin voi tutustua myös maistelumenun kautta. Ruokailu Chakrassa edellyttää pöytävarausta.
Hintaluokka: €€€€
Osoite: 41 King George Street, Jerusalem
http://chakra-rest.com/en/menu/food

Rooftop, Mamilla Hotel

Rooftop on korkealla Jerusalemin mukulakivikatujen ja kalkkikiviseinien yläpuolella sijaitseva ulkoilmaravintola, josta on ainutlaatuiset näkymät yli kaupungin. Vanhankaupungin kupeessa elegantin Mamilla Hotelin katolla toimiva kosher-ravintola tunnetaan kunnianhimoisista cocktaileistaan, pitkästä viinilistastaan ja hienostuneista ruoistaan. Suosittelemme lämpimästi luomukananpoikaa ja paahdettua kesäkurpitsaa kermaisessa kastikkeessa sekä meriahvenshawarmaa mausteisen tomaattisalaatin kera. Ruokalistalla on myös vegaanisia ja vegetaarisia vaihtoehtoja. Hintataso on korkeampi kuin monissa muissa tämän koosteen ravintoloissa, mutta ilmapiiri ja luonnonkaunis maisema tekevät Rooftopista vierailun arvoisen. Pöytävaraus on tehtävä etukäteen.
Hintaluokka: €€€€
Osoite: 11 Shlomo ha-Melekh Street, Jerusalem
https://www.mamillahotel.com/rooftop

Azura

Jos kaipaat herkullista kotiruokaa, sinun kannattaa suunnata Azuraan. Se ei ole perinteinen ravintola, vaan vilkkaalla Mahane Yehuda -torilla sijaitseva katukeittiö. Vaatimattomista puitteista huolimatta Azura voi ylpeillä kaupungin autenttisimpiin kuuluvalla Lähi-idän ruoalla. Kylmien ja lämpimien ruokien lista on pitkä, ja raikkaan mausteiset tuoksut johdattavat torilta Azuraan. Paikka tunnetaan parhaiten muita ravintoloita kermaisemmasta hummuksestaan. Muihin suosikkeihin lukeutuvat riisiä, linssejä ja sipulia yhdistävä mejadra, täyttävä klimppisoppa kubbe ja häränhäntäkeitto.
Hintaluokka: €€–€€€
Osoite: Mahane Yehuda -tori, Jerusalem

Adom

Ihana Adom on rakennettu Jerusalemin vanhan rautatieaseman rakennukseen kaupungin taide- ja kulttuurikeskustaan. Historiallista miljöötä koristavat kattokruunut ja viinilaatikot tuovat tilaan tyylikästä ja omaleimaista tunnelmaa. Runsaalla ja kattavalla ruokalistalla on vaihtoehtoja pastasta grillattuun lihaan. Maistuisiko lampaasta valmistettu osso buco tai kastajatäytteiset gnocchit herkkutattivoin kera? Ehdoton jälkiruokavalinta on ravintolan oma tahinijäätelö. Adomin ruokalistalla on sekä vegaanisia että vegetaarisia vaihtoehtoja.
Hintaluokka: €€–€€€
Osoite: David Remez St 4, Jerusalem
https://www.adom.rest/en/

Mona
Pittoreskissa Monassa yhdistyvät kaunis miljöö sekä yhtä kauniit ja herkulliset ruoka-annokset. Illallista voi nauttia viehättävässä muurien ympäröimässä puutarhassa tai sisällä tulisijan äärellä. Pitkin seiniä kasvava suuri puu luo harmonista tunnelmaa ja muistuttaa luonnosta ravintolan sydämessä. Mona on ehdottomasti yksi Jerusalemin tämän hetken parhaista ravintoloista. Ravintolan herkullisimpiin ruokiin kuuluu lampaanposkipata, jossa on myös latva-artisokkaa, perunoita ja härkäpapuja. Myös meriahventa ja luomukasviksia kannattaa kokeilla. Valrhona-suklaasta valmistettu suklaakakku viimeistelee ateriaelämyksen. Kakun kanssa tarjotaan marsipaanijäätelöä, hunajakenno-keksiä ja vaniljakastiketta.
Hintaluokka: €€€€
Osoite: Shmu’el ha-Nagid St 12, Jerusalem
https://monarest.co.il