Italia valtaa Silja Linen laivat

Ella Kannisen antipastot ovat tarjolla samaan aikaan Bon Vivant -viinibaareissa.

Vahvaa osaamista laivojen keittiötiimeiltä

Italia näkyy, maistuu ja kuuluu kevään ajan Silja Linen laivoilla ja Helsinki–Tallinna-reitin Europalla. Italialaisen suosikkiravintola Tavolàtan uusi menu on vahva taidonnäyte Silja Symphonyn keittiötiimiltä. Lisäksi ruokaa rakastava toimittaja ja tv-juontaja Ella Kanninen on valinnut listalta neljä suosikkiaan, jotka kuvastavat juuri hänen Italiaansa. Italia maistuu myös Bon Vivant -ravintoloiden viinibaareissa, joihin Silja Serenaden keittiötiimi ja Ella Kanninen ovat suunnitelleet upean antipasto-lajitelman.

– Menujen suunnittelutyö on keittiötiimin kesken käynnissä oikeastaan koko ajan. Uusia ideoita ja vaikutteita syntyy ihan arjen keskellä. Erityisen maukas tuote kuten yrtti, kala tai vaikkapa munakoiso saattavat herättää innostuksen kokeilemaan jotain ihan uutta. Näistä oivalluksista, kautta aikojen suosituimmista annoksista, asiakkaiden toiveista ja keittiötiimin yhteistyöstä on koottu uusi italialainen menu, kertoo Silja Symphonyn keittiömestari Katja Eriksson.

Silja Symphonyn keittiötiimin suunnittelemassa ravintola Tavolàtan uudistuneessa menussa on aitoja italialaisia makuja pohjoismaisella vivahteella. Tavolàtan perusajatus on kokoontua yhdessä pöydän ääreen ja jakaa annoksia seurueen kesken. Esimerkiksi runsas Grande antipasto -lautanen tai jälkiruoissa italialaiset keksit toimivat jaettuna erinomaisesti. Kokonaisena paistettu meriahven on italialaista keittiötä parhaimmillaan ja sopii myös hyvin jaettavaksi ja maistettavaksi pöytäseurueen kesken.

– Laivojemme ravintoloissa vierailee vuosittain yli yhdeksän miljoonaa asiakasta. Keittiöhenkilökuntamme on päivittäin läsnä asiakkaiden kanssa laivalla ja kuuntelee heidän toiveita sekä palautteita. Yhteistyö Ella Kannisen kanssa tuo tähän oman ripauksen aitoa Italiaa, sanoo Tallink Siljan Food and Beverage Concept Manager Jouni Pihkakorpi.

Tavolàta-ravintoloita on yhteensä viisi: Silja Serenadella, Silja Symphonylla, Baltic Princessillä, Galaxyllä ja Europalla. Tavolàtan uusi menu on voimassa syyskuun 2019 loppuun. Silja Resort loves Italy -teeman aikanahuhti-toukokuussa, Silja Linen laivoilla korostuu italialainen viihde ja myymälöistä hankittavat italialaiset tuotteet ja ruokatarvikkeet. Ella Kannisen antipastot ovat tarjolla samaan aikaan Bon Vivant -viinibaareissa.