Ihmissuhteet ja ystävyys teemoina Helsingin Kapunginteatterissa

Pienet ketut- ihmissuhdenäytelmässä esiintyy mm. Sari Siikander.

Helsingin Kaupunginteatterin kevätkausi jatkuu tammi-helmikuun ensi-iltojen – Tahto, Comeback – räpätessä roiskuu, Ens lite lugn i huset, Fingerpori, Bonfire: The Wandering Bands of Storytelling Sapiens ja Kirsikkatarha – jälkeen Kari Heiskasen ohjaamalla perhedraamalla Pienet ketut ja ystävyydestä kertovalla satunäytelmällä Tahvo ja Bella. Lilla Teaternissa ensi-iltansa saa Jessica Grabowskyn ja Milja Sarkolan ohjaama En blick är en blick är en blick.

Kari Heiskasen tuore ohjaus siirtää nykypäivään Lilian Hellmanin kirjoittaman, amerikkalaisten perhedraamojen klassikon, elokuvanakin tunnetun Pienet ketut (The Little Foxes, 1939). Suurten tunteiden jännitysnäytelmä kertoo veljeksistä, jotka haluavat rikastua, mutta tarvitsevat bisnesideansa toteutukseen myös sisarensa miehen rahat. Hän ei kuitenkaan halua sijoittaa yritykseen, ja niinpä veljekset päättävät turvautua laittomiin keinoihin. Tässä perheessä ei voiteta rakkaudella, vaan ahneudella – kuka on valmis menemään pisimmälle?

-Näytelmä paljastaa uskottavasti ihmisten alhaisuuden jos kohta rohkeuden ja ylevyydenkin, sanoo ohjaaja Kari Heiskanen.Pienellä näyttämöllä 2. huhtikuuta ensi-iltansa saavan monisyisen ihmissuhdenäytelmän rooleissa nähdään Rauno Ahonen, Seppo Halttunen, Risto Kaskilahti, Pertti Koivula, Elviira Kujala, Paavo Kääriäinen, Ursula Salo, Sari Siikander ja Linda Zilliacus.

Tapani Baggen suosituista lastenkirjoista tutut eläinystävykset, meksikonkarvatonkoira Bella ja Tahvo-kissa seikkailevat 20. maaliskuuta alkaen pienen näyttämön lämpiössä.

Sami Rannilan ohjaama Tahvo ja Bella kertoo oivaltavasti ystävyydestä ja ottaa myös kantaa ympäristönsuojeluun. Näytelmän kierrätysmateriaaleja hyödyntävän lavastuksen ja puvut on suunnitellut Maarit Kalmakurki. Äänimaailmaltaan rikkaan ja musiikillisen esityksen rooleissa nähdään myös HKT:n musikaaleista tutut Tiina Peltonen, Raili Raitala ja Mikko Vihma. Esitys sopii kaikille kolme vuotta täyttäneille.

Kevään aikana Kaupunginteatterin ohjelmistossa nähdään myös kiinnostavia vierailuja. Martti Suosalon mestarillinen monologiesitys Parasta elämässä vierailee 1. helmikuuta alkaen pienellä näyttämöllä. Pate Mustajärven Teatterin kummitus -kiertue rantautuu Arena-näyttämölle 19. ja 21. maaliskuuta. Studio Pasilassa vierailee Teatterikorkeakoulun ja Nätyn yhteistuotanto, Katariina Havukaisen ja Mikko Kauppilan Siegfried12. maaliskuuta alkaen.

Kaupunginteatterin ohjelmistossa jatkavat kevätkaudella hurjan suosion saanut Kinky Boots ja Kari Väänäsen tähdittämä Kaasua, komisario Palmu! suurella näyttämöllä.

Pienellä näyttämöllä jatkavat koko perheen klassikko Mörköooppera, Suomen lähihistoriaan pureutuva Kekkonen ja Kremlin tanssikoulu ja Broadwaylla palkittu uutuus Nukkekoti, osa 2, ja studio Pasilassa jatkavat kestosuosikki Kiviä taskussa ja maineikas stand-up-klubi Clubact!one.