Iglu kutsuu illalla

Iglu kutsuu elämykseen luonnon keskellä.

Luonto auttaa päästämään irti stressistä

Tiesitkö, että luonnon lähellä oleskelu laskee sykettä ja verenpainetta ja auttaa näin pysymään terveenä ja hyvinvoivana? Tämä on todettu useissa tutkimuksissa, mutta sen voi todeta myös itse kokeilemalla.

Ranuan Arctic Fox Igloos Villagessa luonnon läheisyyden voi kokea myös yöllä. Lasisissa igluissa viimeinen näkymä ennen nukahtamista on ylle kaartuva Lapin pohjoinen taivas. Mahdollisuudet revontulien näkemiseen ovat hyvät, joten yöllinen luonnon valoshow saattaa pitää otteessaan yllättävän pitkään.

Hyvin nukutun yön jälkeen Ranuan luonto houkuttelee matkailijaa vaikkapa vaeltamaan, hiihtämään, kelkkailemaan tai melomaan. Kesäkaudella myös Ranuan eläinpuistossa on nähtävää koko perheelle.
“Kun tavanomainen arkiympäristö vaihtuu rauhalliseen järvenrantaan, koulutus tai kokous saa uutta puhtia.”

Luovan ajattelun herättäjä
Kierrosten laskeminen erämaan laidalla voi auttaa myös työyhteisöä ajattelemaan luovasti ja keskittymään olennaiseen. Kun tavanomainen arkiympäristö vaihtuu rauhalliseen järvenrantaan, koulutus tai kokous saa uutta puhtia.
Yritykset hyötyvät täydestä palvelusta, johon kuuluu asianmukaisella tekniikalla varustettu kokouskabinetti Ranuan eläinpuiston pääravintolassa.

Samassa paikassa hoituvat myös kahvitukset, lounas sekä illallinen. Päivän päätteeksi eläinpuiston opas vie kokousvieraat kierrokselle eläinpuistoon, jossa voi ihailla muun muassa jääkarhuja.

Illalla kutsuu oma iglu

Jokaisessa iglussa on lasiseinäisten makuutilan ja minikeittiön lisäksi puuverhottu osa, jossa on iglun sisäänkäynti, wc, sauna ja pesuhuone. Omassa saunassa voi siis kaikessa rauhassa ottaa löylyjä, ja pulahtaa sen jälkeen halutessaan vain muutaman askelen päässä olevaan järveen.

Talvella voi käydä kieriskelemässä lumihangessa tai asettua ihailemaan lumista järvimaisemaa lämpimiin sisätiloihin. Lasipaneelien lämmitys varmistaa, että lasit eivät huurru, eivätkä lumet pääse kasautumaan iglun päälle.
Näin luonnon unohtumattomasta voimasta voi nauttia ympäri vuorokauden ja kaikkina vuodenaikoina.

Teksti: Nadia Paavola
Kuva: Marko Junttila