Höyrylaivalla Kuopioon ja Lappeenrantaan kesällä 2021

Kuopion matkustajasatama.

Höyrylaivalla pääsee Kuopion kesään,kun matkailuyritys Vip Cruise avaa heinäkuussa yhteydet Joensuun, Savonlinnan, Kuopion ja Lappeenrannan välillä. S/s Savonlinna -laiva risteilee kaupunkien välillä ja upeista vesistöistä voi lähteä nauttimaan miltä tahansa paikkakunnalta. Kun laivamatkaan liittää yön kaupunkihotellissa, puhutaan jo kokonaisesta risteilylomasta.

Kuopiossa vanhan ajan höyrylaivatunnelman voi kokea myös 1,5 tunnin maisemaristeilyillä heinäkuun 1. ja 28. päivä sekä elokuun 6. päivä. Elämyksellinen risteily tarjoaa hienon lisän myös Kuopiossa muutoin vierailevan matkailijan ohjelmaan.

Vanhan ajan höyrylaivatunnelmaa nykypäivän hengessä

-Savonlinnan ja Lappeenrannan välillä oli kukoistava risteilyreitti 1900-luvun alussa, kun ylimystöä kuljetettiin kylpylälomille. S/s Savonlinna oli aikansa luksusristeilijä ruokailusalonkeineen. Elämyksellisiä, vanhan ajan tunnelmaa henkiviä risteilyjä on kaivattu ja nyt herätämme ne uudelleen henkiin. Saimaan ohella ohjelmaan tulevat nyt Kallaveden hienot maisemat, kertoo kapteeni Janne Leinonen Vip Cruiselta.

-Matkailijat janoavat nyt perinteisiä suomalaisia elämyksiä, ja historiallinen alus halkovarastoineen ja höyrykoneineen sekä idylliset järvimaisemat ovat sitä mitä suurimmassa määrin, Leinonen kiteyttää.

-Otamme ilolla höyrylaivan ja sen tuomat risteilyt vastaan tänne Kuopioon. Matka historiallisella, upealla höyrylaivalla on juuri sitä luksusta, mitä meidän hotellimmekin matkailijoille tarjoaa, iloitsee Original Sokos Hotel Puijonsarven hotellinjohtaja Johanna Väätäinen.

-Kotimaan matkailukesä tulee olemaan vilkas ja juuri tällaisia elämyksiä kaivataan mielenkiinnon lisäämiseksi aluettamme kohtaan, toteaa Väätäinen.

 Elämyksellinen risteily ja yöpyminen kaupunkihotellissa

Kuopion matkustajasataman läheisyydessä, kauniin Snellmanin puiston laidalla sijaitseva Original Sokos Hotel Puijonsarvi ravintoloineen tarjoaa tasokkaan kokonaisuuden kesälomalaisille. Vieraanvaraisuus, savolainen leppoisuus, eloisa sijainti ja paikalliset herkut ilahduttavat lomavieraita. Hotellissa on tehty mittavia uudistustöitä ja heinäkuuksi valmistuu 63kpl täysin uusittuja hotellihuoneita. Myös herkullinen hotelliaamiainen muikkukukkoineen tarjoillaan uudessa ravintolassa heinäkuussa.

-Nämä uudistukset valmistuvat juuri sopivasti kuumimpaan kesäsesonkiin ja vahvistavat entisestään Puijonsarven asemaa Itä-Suomen suurimpana hotellina, iloitsee Väätäinen. Risteilylomalaiset voivat jo nyt varata huoneita osoitteessa www.sokoshotels.fi etuhintaan koodilla BVIPCRUISE.

Kuopion kesä tarjoaa elämyksiä myös kuivalla maalla

Kuopio on kesäkaupunki parhaimmillaan. Voit kiertää kesäistä Kuopiota 28.6. starttaavalla Hop-On Hop-Off bussilla tai laivalla. Kahden tunnin välein starttaava linja-auto mahdollistaa vaivattoman siirtymisen matkakohteesta toiseen. Lisäksi kahdesti päivässä liikennöivällä Hop-On Hop-Off laivalla voi matkustaa pitkin kaunista Kallavettä esimerkiksi satamasta Citygolfaamaan Bellanpuistoon Siikarantaan tai Rauhalahden matkailukeskukseen.

Kaupunkia on kiva kierrellä hotellilta lainattavilla polkupyörillä tai sähköavusteisen Vilkku-fillarin vuokraten. Mualiman napa, eli Kuopion tori on ohittamaton paikka kaupungin sydämessä, sekä Suomen kauneimmaksi äänestetty Kuopion Kauppahalli ovat ehdottomasti kokemisen arvoisia.