Eurooppalaiset valmiita matkustamaan enemmän

Kuva: Hotels.com

Eurooppalaiset ovat valmiita matkustamaan enemmän ja panostamaan laatuun, kertoo Hotels.comin tuore tutkimus paljastaa.  Esittelyssä on myös uusi trendi: kostomatkailu.

Vieläkö muistat, miten kuvittelit, että sulkutoimenpiteet kestäisivät vain pari viikkoa? Niin mekin. Tässä kuussa tulee täyteen vuosi siitä, kun jouduimme painamaan STOP-nappulaa matkasuunnitelmien osalta.

Uusi tutkimus1 paljastaa, että 31 prosenttia eurooppalaisista on sitä mieltä, että vuosi 2020 oli matkailun kannalta “menetetty vuosi”. Lähes joka viides (19 %) onkin valmis ottamaan menetetyn ajan takaisin ja matkustamaan mahdollisimman paljon vuonna 2021. Esittelyssä kostomatkailu!

Reissaa täysillä tai pysy kotona

Epäonnistuneen vuoden 2020 jälkimainingeissa eurooppalaiset ansaitsevat pientä (tai isoa) hemmottelua. Yli puolet eurooppalaisista on samaa mieltä, sillä 56 prosenttia myöntää säästäneensä sukanvarteen vuoden 2021 matkoja varten. Nyt on siis aika panostaa kuohkeisiin kylpytakkeihin ja hotellipalveluun! Lisäksi 27 prosenttia2 paljastaa olevansa valmis vapauttamaan sisäisen diivansa ja vähintään tuplaamaan matkabudjettinsa verrattuna pandemiaa edeltävään aikaan.

Millainen on sinun matkahaaveesi, kysyy Hotels.com tiedotteessaan. Kokonainen kattohuoneisto? Huone yksityisellä uima-altaalla? Vai kenties aamiainen sängyssä joka ikinen päivä? Kostomatkailussa ei pihistellä, sillä 13 prosenttia vastaajista ilmoittaa, että matkustaminen ei ole enää pelkästään ylellisyyttä vaan suoranainen välttämättömyys.

Kosto(matka) on todellakin suloinen

Mitä pandemian jälkeiseen aikaan tulee, matkailijat kaipaavat hemmottelua isolla H:lla. Joka viides kyselyyn vastannut aikoo majoittua ylelliseen hotelliin kuluja kaihtamatta. Katsotaan, miltä näyttää unelmien kostomatkamajoitus!

Unelmien majoituksessa kaikki on hieman isompaa ja parempaa. Pelkkä yksityisallas ei riitä (40 %) vaan vaadit ehdottomasti ääretöntä allasta (29 %)? Onnistuu! Haluatko oman aamiaisbuffetin huoneeseesi (49 %) tarjoiltuina luksussängyn ympäri kiertävällä liukuhihnalla (24 %)… miksipä ei. Kaipaatko hemmottelua? Sehän sopii, yksityishieroja (30 %), shampanjahana (17 %), personal shopper (11 %) ja yksityinen baari (11 %) ovat palveluksessasi. Voit myös päästää sisäisen lapsesi valloilleen ja vaatia oman irtokarkkivalikoiman huoneeseesi (35 %) – 12-vuotias sinä olisi ylpeä.

Vaikka vuoden aikana olemme lähes yksinomaan katsoneet televisiota ja maanneet sohvalla, tämä ei vieläkään kyllästytä 29 prosenttia matkailijoista, jotka sijoittaisivat unelmiensa hotellihuoneeseen myös jättikokoisen television ilmaisine elokuvineen. Myös tämä voidaan korottaa seuraavalle tasolle – 16 prosenttia vastaajista haluaisi ehdottomasti ääniohjatun huoneen, jossa robotit tekevät kaiken puolestasi ja voit keskittyä täysillä rentoutumiseen.

Kun kaikki jättitelevision ohjelmat on katsottu, 32 prosentille vastaajista kelpaisi livemusiikki ja 20 prosentille myös tanssilattia. Bileiden teemaksi sopisi “aika ennen pandemiaa” – ja samalla 44 prosenttia vastaajista voisi ihailla unelmiensa merimaisemaa. Seuraavana aamuna kelpaa herätä supermukavasta jättisängystä. Ja jos kuulut siihen viidesosaan vastaajista (19 %), joka on unelmoinut seikkailumatkasta, voit syöksyä huoneestasi vaijeria pitkin suoraan vesiskootterin päälle!

Emma Tagg, Hotels.comin Head of Global and EMEA Brand Communications, kommentoi tutkimuksen tuloksia.

-Olemme nyt kestäneet vuoden verran peruttuja matkoja, sateisia piknikejä ja loputtomia kävelyretkiä ystävien kanssa jalat rakkuloilla. On selvää, että kaikki odotamme malttamattomina uusia reissuja. Se, että 27 prosenttia ilmoittaa vähintään tuplaavansa matkabudjettinsa pandemiaa edeltävään aikaan verrattuna, kertoo siitä, että kostomatkailu on todellinen ilmiö. Kaipaatpa sitten aktiivilomaa benji- ja laskuvarjohyppyineen tai kokovartalosuolausta hotellin kylpylässä, voit tehdä varauksen jo nyt ja matkustaa myöhemmin. Älä odota liian pitkään, ettet vain missaa pandemiavuoden kostomatkaa!

Hotels.com julkisti tänään uutta tietoa, jonka mukaan suomalaisten yleisimmät majoitushaut maaliskuussa kohdistuivat  kotimaisiin kaupunkeihin. Kohteet ovat tuttuja.
Helsinki
Tampere
Turku
Oulu
Kuopio
Kittilä
Kuusamo
Rovaniemi
Saariselkä
Vantaa

Luottovinkkejä varauksiin

Jos siis haluat kostaa surkealle vuodelle 2020, voit varata nyt ja matkustaa myöhemmin.
Mikäli haluat kokeilla onneasi ilmaisen hotellihuoneen korotuksen osalta, tässä muutama Hotels.comin luottovinkki, joiden avulla kostomatkailu maistuu entistäkin suloisemmalta.

Pyydä huone yläkerroksista – Sviitit ja tasokkaammat huoneet sijaitsevat tavallisesti hotellin ylimmissä kerroksissa, joten pyydä huone mahdollisimman korkealta. Vaikka et pääsisikään parhaimpaan sviittiin, kadun äänet vaimenevat merkittävästi.

Kirjaudu sisään mahdollisimman myöhään, niin voit saada tasokkaamman huoneen – Kun kirjaudut sisään myöhään, perushuoneet ovat voineet jo loppua ja voit saada tasokkaamman huoneen.

Sunnuntai-ilta on usein edullisin ajankohta, jolloin eurooppalaiset yöpyvät hotelleissa. Viikonloppumatkaajat ovat jo lähteneet kotimatkalle ja maanantain liikematkailijat eivät ole vielä saapuneet. Hotellit tarjoavat usein hyviä sunnuntaitarjouksia, ja silloin on myös todennäköisempää saada parempitasoinen huone, koska hotellissa on hiljaisempaa. Näin toimivat yleisesti  eurooppalaiset ja monet suomalaiset.

Mainitse merkkipäivät – Muista kertoa hotellille mahdolliset merkkipäivät ja pyydä viihtyisää huonetta niiden juhlistamiseen. Tällöin hotelli voi ottaa merkkipäivän huomioon huonevarauksessa, ja saatatpa löytää tyylikkäästä huoneestasi esimerkiksi pullon shampanjaa. Huippuvinkki: Älä esitä toiveitasi soittamalla hotelliin klo 10–13, sillä silloin vastaanotossa voi olla paljon uloskirjautuvia asiakkaita.

Pyydä kulmahuonetta – Valitse aina kulmahuone, jos sellainen on saatavilla. Rakennussuunnittelusta johtuen kulmahuoneet ovat yleensä tilavimpia ja niissä on eniten ikkunoita, minkä lisäksi naapurihuoneiden äänet eivät kuuluu niihin yhtä hyvin kuin muihin huoneisiin. Saat siis viihtyisämmän huoneen ilman lisämaksua. Selvitä myös, onko hotellissa tehty remonttia ja pyydä mahdollisuuksien mukaan uusittua huonetta.

Entä kiinnostaisivatko nämä koukuttavat hotellit