Dominikaaninen tasavalta isännöi rommifestivaaliaan

Rommin kotimaa Dominikaaninen tasavalta juhlii.

Ensimmäinen Dominikaanisessa tasavallassa järjestettävä rommifestivaali keskittyy yhteen maan tärkeimpään vientituotteeseen ja ympäri maailmaa yhä suositumpaan juomaan, rommiin. Festivaali järjestetään 5.–7. heinäkuuta Puerto Platassa.

Dominikaanisen tasavallan suositulla pohjoisrannikolla Puerto Platan merenpuoleisella alueella, Puntilla Parkissa, järjestetään ensimmäistä kertaa rommifestivaali 5.–7. heinäkuuta 2018. Tavoitteena on nostaa esille korkealaatuisia rommeja, joita Dominikaanisessa tasavallassa valmistetaan. Rommi-tastingien lisäksi ohjelmassa on konsertteja, työpajoja, seminaareja ja herkullista ruokaa.

Dominikaaninen tasavalta on ylpeä pitkästä rommin valmistuksen perinteestään useiden muiden Karibian alueen maiden tapaan. Rommia on valmistettu Dominikaanisessa tasavallassa vuosisatoja. Vaikka rommia tuotetaan tänä päivänä ympäri maailmaa, sen valmistuksen juuret ulottuvat 1600-luvun sokeriruokoviljelmille Karibian alueelle.

Rommin suosio on suurta ympäri maailmaa. Viime aikoina maailmalla uudelleen nousuun lähtenyt cocktaileja suosiva juomatrendi on lisännyt rommin suosiota myös Suomessa ja muissa Pohjoismaissa. Cocktaileissa laadukkaan rommin merkitys on tärkeää.

Nykyisin Dominikaanisen tasavallan kaksi suurinta rommin tuottajaa, joiden rommit ovat myyntilistojen kärjessä eri puolilla maailmaa, ovat Brugal Puerto Platassa ja Barceló Santo Domingossa.
Rommia voi nauttia joko konjakin tapaan sellaisenaan tai pääraaka-aineena suosituissa juomasekoituksissa, kuten Mojito, Daiquiri ja Dark ’n’ Stormy.

Rommimaistiaisia ja herkullista ruokaa

Matkalla Dominikaanisessa tasavallassa on runsaasti vierailumahdollisuuksia rommin tuottajien luona, jotka esittelevät rommin valmistuksen vaiheita sokeriruo’osta pulloon. Ja sanomattakin on selvää, että rommin tuottajat tarjoavat mahdollisuuden myös maistaa tätä jaloa juomaa. Rommilla on Dominikaanisessa tasavallassa erityisasema, sillä se on yksi maan tärkeimmistä vientituotteista.
Rommin ja sen valmistuksen historiaan sekä historiallisiin työvälineisiin voi tutustua tarkemmin maan pääkaupungissa Santo Domingossa Museo del Ron y la Can -rommimuseossa.

Lisätietoja rommifestivaalista: http://dominicanrumfestival.com.do/

Dominikaaninen tasavalta

Dominikaanisen tasavallan upeaa trooppista paratiisia ympäröi Atlantin valtameri pohjoisessa ja Karibianmeri etelässä. Dominikaanisessa tasavallassa on lähes 1 000 mailia (1 609 km) rantaviivaa, 250 mailia (402 km) maailman parhaita rantoja, upeita lomakeskuksia ja hotelleja sekä monipuoliset urheilu-, rentoutumis- ja huvittelumahdollisuudet. Dominikaanisessa tasavallassa voi heittäytyä merenguen kutsuvaan rytmiin, majoittua luksushotelleissa, tutustua muinaisiin jäännöksiin, nauttia herkullisesta gastronomiasta tai ekomatkailusta upeissa kansallispuistoissa, vuoristossa tai rannoilla.