Dominikaaninen tasavalta golfin huippumaa!

Jack Nicklausin suunnittelema Punta Espada.

Hiljattain järjestetty Golf Travel Market Ljubljanassa Sloveniassa nimesi Dominikaanisen tasavallan parhaaksi golfkohteeksi Latinalaisessa Amerikassa ja Karibialla vuonna 2019.

Golfinpelaajat voivat nauttia Dominikaanisen tasavallan miellyttävästä ilmastosta ja upeista puitteista golfkentillä, jotka sijaitsevat Karibianmeren ja Atlantin valtameren läheisyydessä. Ne tarjoavat ainutlaatuisia elämyksiä ympäri vuoden.

Jo neljännen kerran Dominikaaninen tasavalta on saanut kansainvälisen golfjärjestön, International Association of Golf Travel Organizers (IAGTO), tunnustuksen erityisenä golfkohteena. Järjestö nimesi Dominikaanisen tasavallan vuoden 2019 golfkohteeksi Latinalaisessa Amerikassa ja Karibialla. Tämä tekee Dominikaanisesta tasavallasta alueen houkuttelevimman matkailukohteen.

Dominikaaninen tasavalta on työskennellyt määrätietoisesti tehdäkseen maasta ainutlaatuisen kohteen golfin harrastajille. Maan turistiministeriö on innoissaan siitä, että ponnistelut tuottavat tuloksia.

Golf on kiinteä osa Dominikaanisen tasavallan matkailua ja kansainvälisen golfyhteisön tunnustuksella on suuri merkitys Hispaniolan saarella olevalle Dominikaaniselle tasavallalle.

 

World Golf Awards -tunnustus Karibian alueen parhaana golfkohteena vuonna 2019 jaettiin hiljattain järjestetyssä International Golf Travel Market -tapahtumassa Ljubljanassa Sloveniassa. World Golf Awards toimii World Travel Awards -tunnustuksen alla ja palkitsee golfmatkailun huippusaavutuksia, maailmanluokan golfkenttiä ja golfkohteita. Tunnustuksesta äänestävät golfin ammattilaiset, matkailualan ammattilaiset sekä media. Myös golfin harrastajien on mahdollisuus antaa äänensä.

Huippusuunnittelijoiden armeija

Dominikaanisessa tasavallassa on 26 upeaa ja haastavaa kenttää, jotka sijaitsevat pääasiassa meren rannalla. Maan lippulaivakentät ovat tunnustettujen suunnittelijoiden ja golflegendojen suunnittelemia.

Näitä ovat Pete Dyen suunnittelema kolmen kentän kokonaisuus ylellisessä Casa de Campo Resort & Villas La Romanassa – Teeth of the Dog, Dye Fore ja The Links. Golfkentät Englannin kukkuloiden, laguunien ja järvien inspiroimasta The Links -kentästä ja haastavia merensuuntaisia reikiä käsittävään Teeth of the Dog -kenttään muodostavat vaihtelevan, haastavan ja luonnonkauniin Dyen kenttien kokonaisuuden.

Jokaisen golfaajan toivelistan kärjessä Dominikaanisessa tasavallassa on myös muun muassa Jack Nicklausin suunnittelema Punta Espada. Sitä pidetään yhtenä maailman hienoimmista kentistä, jonka kahdeksalta reiältä on näkymä yli Karibianmeren.

Pohjoisrannikolla olevan Playa Doradan kentän on suunnitellut legendaarinen Robert Trent Jones, Sr. Kentän viideltä reiältä on näkymä valtamerelle ja yksi rei’istä on aivan Atlantin valtameren rannalla. Sisämaassa golfaajat voivat haastaa itsensä Guavaberry Golf & Country Clubilla lähellä pääkaupunki Santo Domingoa. Kenttää ympäröi luonnonsuojelualue ja sen erityispiirteenä on 4,5 metriä korkea vesiputous ja korallikalliot, jotka tuovat dramaattisen visuaalisen ilmeen kentälle.

Tunnustus Karibian alueen parhaan golfkohteena myönnettiin Dominikaaniselle tasavallalle maan valmistautuessa maaliskuussa 2019 järjestettävään PGA Touriin.

Puntacana Resort & Club ja Dominikaaninen tasavalta isännöivät 25.–31. maaliskuuta 2019 toista Corales Puntacana Resort & Club Championship -kilpailua 18 reiän golfkentällään. Kenttä, jonka kuusi reikää sijaitsevat Karibinmeren suuntaan olevalla kalliolla, on maailmankuulun Tom Fazion suunnittelema.

Lue lisää Dominikaanisen tasavallan maailmankuulusta golftarjonnasta ja aloita matkasi suunnittelu: www.GoDominicanRepublic.com