Aurinkomatkat kesä 2020 – tukku uutuuksia

– Ensi kesänä tuomme uutuuksia jo monille tutuista lomakohteista, kuten Italian Calabrian ja Kreikan Thassoksen. Yhä useampi suomalainen haluaa sisällyttää lomamatkaansa myös aktiviteetteja ja liikuntaa, joten esimerkiksi ensi kesän joogamatkamme, sekä monipuolisten harrastusmahdollisuuksien Kaprun vastaavat asiakkaidemme toiveisiin, kertoo Aurinkomatkojen tuotteista vastaava johtaja Pekka Antila.

Calabria – häkellyttävän turkoosia

Etelä-Italian saappaankärjessä sijaitseva Calabria on loistava kohde jo Italiaa paljon kolunneellekin matkailijalle. Calabriassa pääsee tutustumaan aitoon Italiaan rustiikkisine kylineen, häikäisevän kirkkaine merineen ja sydämellisine ihmisineen. Costa degli Dein, eli Jumalten rannikon, kauneimpien rantojen ja turkoosinkirkkaiden vesien äärellä ovat myös Aurinkomatkojen kohteet Tropea ja Capo Vaticano.

Tropean historiallisessa Vanhassakaupungissa voi maistella afrikkalaisvivahteisia ruokia ja kuljeskella viihtyisillä pikkukujilla. Kalliojyrkänteen päälle rakennetusta kaupungista voi iltaisin ihailla merellä Strombolin tulivuorisaaren taakse laskeutuvaa aurinkoa. Capo Vaticano tarjoaa rentoa rantalomaa Calabrian maaseudulla, ja monien perheomisteisten hotellien ravintoloissa pääsee herkuttelemaan isoäitien resepteillä tehtyjä ruokia.

Capo Vaticanossa järjestetään lokakuussa viikon mittainen joogamatka, jossa voi osallistua suomalaisen joogastudio Studio Yinin opettajien järjestämiin päivittäisiin joogaharjoituksiin hotellialueella. Joogamatka sopii niin kokeneille joogeille kuin vasta-alkajillekin, ja matkaan voi lähteä yksin tai yhdessä.

Makarska – vuoristomaisemia ja rentoa rantaelämää

Kroatian viehättävä Makarskan kaupunki sijaitsee vuorten ja turkoosin meren välissä. Pitkä rantapromenadi reunustaa rantaa ja sen varrella pääsee herkuttelemaan paikallisissa ravintoloissa tuoreita merenantimia ja Dalmatian keittiön erikoisuuksia.

Makarskan lähiympäristössä on mukavia patikointireittejä ja auringonlaskua voi kiivetä ihailemaan vaikkapa Kroatian toiseksi korkeimpaan Biokovo-vuoristoon. Makarskasta pääsee helposti laivoilla myös lähisaarille, kuten Bracille ja Hvarille.

Varna – historian havinaa ja nuorekasta kaupunkitunnelmaa

Bulgarian kolmanneksi suurin kaupunki Varna tarjoaa matkailijalle täydellisen yhdistelmän kaupunki- ja rantalomaa. Eläväisestä Varnasta löytyy museoita ja historiaa kulttuurinnälkäisille. Kaupunki tarjoaa myös hyvät ostosmahdollisuudet, ja paikallisten käsityöputiikkien lisäksi kaupungista löytyy paljon kansainvälisiä merkkiliikkeitä. Varnan pitkällä hiekkarannalla riittää tilaa ja vesiurheilumahdollisuuksia rantalomaa kaipaavalle.

Thassos – vehreitä oliivilehtoja ja vaaleahiekkaisia rantoja

Kreikan pohjoisin saari Thasssos on vehreä paratiisi noin puolen tunnin lauttamatkan päässä mantereelta. Saari tunnetaan oliivilehdoistaan, pinjametsistään ja kasvillisuuden peittämistä vuorten rinteistä sekä lukuisista viehättävistä pikkupoukamista ja rannoista. Thassokselta löytyy laaja valikoima paikallisia perheomisteisia hotelleja.Thassoksen kaupungissa pääsee kokemaan rentoa kreikkalaista paikalliselämää palvelujen ja nähtävyyksien äärellä.

Kaprun – aktiivilomailijan kohteessa patikointiretkiä huikeissa alppimaisemissa

Itävallan Kaprun tarjoaa henkeäsalpaavia alppimaisemia ja monipuolisia harrastusmahdollisuuksia kaikenikäisille ja -kuntoisille. Haastetta kaipaavat liikkujat voivat suunnata ylös Kitzsteinhornin alueelle, alppiniityille tai Zell am Seehen ja Schmittenhöhen rinteille, helpommat patikka- ja pyöräreitit kulkevat tasaisempia laaksoja myötäillen. Lapsiperheet voivat suunnata esimerkiksi jännittävälle kävelyretkelle jääkauden aikaiseen rotkoon tai kelkkailemaan.

Kreetan joogamatka – rentouttavia joogahetkiä merenrannalla

Kreetan joogamatka järjestetään toukokuussa Hanian kuvankauniilla rannikolla. Viikon mittaisella Kreetan joogamatkalla voit osallistua suomalaisen joogastudio Studio Yinin opettajien järjestämiin päivittäisiin joogaharjoituksiin hotellialueella. Joogamatka sopii niin kokeneille joogeille kuin vasta-alkajillekin, ja matkaan voi lähteä yksin tai yhdessä.

Napolin kaupunkiloma – rosoista kaupunkitunnelmaa Italian pizzapääkaupungissa
Ensi kesänä Aurinkomatkojen kautta pääsee Napoliin omatoimiselle kaupunkilomalle. Italialaisen ruoan ystävälle Napoli tarjoilee parastaan. Jopa Italian pizzapääkaupungiksi tituleerattu Napoli on kuuluisan Margherita-pizzan synnyinpaikka, izzan synnyinpaikka,